Zgodilo se je v 2010-11

sreda, 06. 07. 2011 | Zgodilo Se Je

VALETA
Učenke in učenci devetih razredov so pripravili lepo valeto.
FOTOGRAFIJE


EKO NAGRADNI IZLET
EKO zmagovalci 1.triade so……..2.b!
Zaslužili smo si nagradni izlet z vlakom v Ljubljano. Nekateri izmed nas smo se z vlakom peljali prvič. Ooo, je bilo zabavno! Izstopili smo na železniški postaji Tivoli in se po sprehajalni poti skozi kostanjev in Jakopičev drevored odpravili proti igralom v parku. Kar nismo mogli verjeti koliko različnih in zabavnih igral je v parku! Bil je zelo lep in zaslužen
izlet…
FOTOGRAFIJE


SOBOTA, 7. MAJ
V soboto smo imeli v prvi triadi tehniške dneve na temo: Kaj zmorem narediti. V 2. razredu so učenci z lepljenjem sestavljali lesene zabojčke, v 3. razredu pa mlinčke. Pomagali so nam tudi starši. FOTOGRAFIJE
V 6. razredih pa so učenci ob mentorstvu učiteljev sestavljali papirnate zmaje. FOTOGRAFIJE


Družinska olimpijada
Učitelji podaljšanega bivanja so skupaj s člani šolskega sklada Ježek ter nekaterimi učenci 8.in 9. razreda pripravili že četrto Družinsko olimpijado. Na desetih postajah so se obiskovalci v različnih spretnostnih nalogah preizkusili v četrtek, 12.5.2011, na šolskem igrišču. Več… (foto: Urša Špeh)


TEKMOVANJE BISTROUM
Več kot 5000 učencev od 4. do 7. razreda je letos tekmovalo v kvizu Bistroum. Trije naši učenci: Martin Pavunc iz 4. a, Gašper Verč iz 4. b in Filip Gabrovec iz 7. b, so se uvrstili na državno tekmovanje – med 164 najboljših bistroumov v Sloveniji. Martin Pavunc je dosegel odlično 5. mesto. Martin, čestitamo.


COMENIUS SE PREDSTAVI
Spletna predstavitev projekta
TUKAJ


DAN DRUŽIN

Tema letošnjega natečaja ob dnevu družin je bila solidarnost. Uenci so razmišljali o vlogi in pomenu solidarnosti v družini. Preberete si lahko najboljših pet pisnih izdelkov, najboljši likovni izdelki pa so bili razstavljeni v avli šole.

lektorirala: Jasna Brenčič

koordinator: Fani Šega

PRISPEVKI


ŠPORNI DAN
Skupina kolesarjev se je na špotnem dnevu odpravila….
POGLEJTE SI KAM


ANGLEŠKE URICE MY FAIRYLAND

Pri interesn dejavnosti Angleške urice My Fairyland se že od začetka leta trudimo čim bolj pozorno poslušati in se čim več naučiti. Spoznali smo angleško pravljico o piškotku The Gingerbread Man, ki jo že zelo dobro razumemo. Naučili smo se nekaj pesmic, kot na primer o pajkcu Incy Wincy Spider ali znano novoletno We wish you a merry Christmas, povedali smo tudi zgodbo o strahcu, ki živi v temni, temni deželi in delali še marsikaj. Trenutno se učimo dramatizirati pravljico o piškotku.

 FOTOGRAFIJE: Gabrijela Nagode


TEHNIČNI DAN V 9. RAZREDU

Uvod v matematično snov Geometrijska telesa smo izvedli v okviru tehničnega dne. Dvourni debati ob PowerPoint predstavitvi je sledilo praktično delo. Učenci so iz plastelina in paličic najprej izdelovali modele oglatih in okroglih geometrijskih teles. Tako so lažje izpolnili delovni list, kjer so skicirali poševne projekcije in mreže teles. Temu je sledilo risanje mrež na risalni list v merilu 1:1 in izrezovanje le-teh. Izdelke bomo uporabili tekom pouka, ko se bomo s posameznimi geometrijskimi telesi še natančneje ukvarjali.

5 šolskih ur matematike je v delovnem vzdušju hitro minilo. Učenci so pokazali veliko mero znanja, natančnosti, samostojnosti in kolegialnosti.
FOTOGRAFIJE: Rok Štemberger


BEREMO SKUPAJ

V okviru projekta Beremo skupaj, smo se ponovno srečali prijatelji 2.b in 7.b . Tokrat je bil prostor našega druženja knjižnica. Brali smo velike in majhne črke, listali smo po majhnih in velikih knjigah, brali so majhni in veliki otroci…. V zraku je brenčalo od črk, besed, zgodb.

Fani Šega

FOTO: Fani Šega

“Knjige moramo prav tako pazljivo in strastno prebirati, kakor so jih pazljivo in strastno napisali.” (George Elliot)


CŠOD Radenci

 Predstavitev učencev in fotografije.


CŠOD Kavka
Učenci 7.c in 7.d razreda so se drugi teden po novoletnih počitnicah zagnali proti Kobaridu. O prigodah na eno-tedenskem “oddihu” ste si in še lahko berete v dnevnih zapisih, ki so jih takrat vodili skupaj z učiteljema Borisem Šprajcem in Rokom Štembergerjem. Fotografije, filme in besedo najdete v spletni učilnici v predmetu RAZNO, ali pa kliknite kar tu: CŠOD Kavka


ŠLI SMO V SLOVENSKI ETNOGRAFSKI MUZEJ

V torek, 25. 1. 2011, smo bili 2. razredi v Slovenskem etnografskem muzeju. Obiskali smo Etnoabecedaž. Ogledali smo si, kako so živeli včasih ribiči. Videli smo stara pastirska oblačila in obutev. Poleg tega smo tudi risali, peli, plesali, sedeli ob črnem ognjišču…. Vse premalo časa je bilo za vse, kar nas je zanimalo.

Prost vstop imajo vsako zadnjo nedeljo v mesecu.

http://www.etno-muzej.si/sl/info

 

FOTO: Fani Šega


SREČANJE PRIJATELJEV 2.B IN 7.B RAZREDA 

“Ko božični piškoti zadišijo,

nam srca toplo žarijo,

ogreje nas peči toplina

in prijateljev milina…”

 

Na tokratnem obisku smo si izmenjali voščila, darila in se ponovno ob družabnih igrah družili eno šolsko uro.

Fani Šega

FOTO: Fani Šega

 


PREDPRAZNIČNO POPOLDNE

…že četrtič zapored se je na šoli zgodilo Predpraznično popoldne, tokrat v športni dvorani. Na prireditvi so nas skozi starosvetnost decembrskih dni popeljali člani dramske skupine z mentorico Simono Nagode, ki je v govorni del lepo vpletla šolske pevske zbore, folklorno skupino Drevored in učence podružnične šole Laze.

Po dobro obiskani prireditvi je v avli športne dvorane potekal praznični bazar, z lepimi in unikatnimi izdelki učencev, staršev in občanov. Prodajni izkupiček bazarja je namenjen nakupu električne klaviature. J.J.

FOTO: Veronika Černe iz 9.b in arhiv OŠ 8 talcev Logatec:

 


15. OKTOBER – SVETOVNI DAN HOJE, oktober 2010,
Smo šli kar peš, tako, kar med poukom, en špancir naokrog, okrog šole, veš, kar peš,… in veš, se da.
foto: Veronika Černe, 9.b


PROJEKT PRIJATELJSTVO

Projekt se izvaja kot dejavnost za večanje občutka lastne vrednosti in zmanjšanje nesocialnih oblik vedenja.

V tednu otroka smo se, v tem šolskem letu prvič, srečali učenci 2.b in 7b. Otroci so prinesli s seboj družabne igre in ena šolska ura je bila prekratka, da bi se poigrali tako, kot si želimo. Upamo, da se kmalu spet dobimo.

Fani Šega

FOTO: Fani Šega

 


1. ŠOLSKI DAN

1. septembra smo zakorakali v novo šolsko leto.

Foto: Martin Pišlar

Dostopnost