JEDILNIK OŠ 8 TALCEV LOGATEC – MAJ, 2024

petek, 26. 04. 2024 | Prehrana

MALICA

po., 6.: čokoladni navihanček, malinovec, maline (9.C)

to., 7.: bio ovsen kruh, rezina gavde, sveža kumara, otroški čaj z medom in limono

sr., 8.: mlečni gres, posip, jabolko lokalne pridelave

če., 9.: palačinke, limonada, jagode (3.D, 9.D, 7.C)

pe., 10.: pica iz krušne peči, limonada, jagode (3.B)

 

po., 13.: sirova štručka, pašteta, zelena paprika, domač jabolčnik

to., 14.: čokolino, maline (8.C)

sr., 15.: bio črn kruh, tunin namaz, čebula, manj sladek borovničev sok

če., 16.: bio ovsen kruh, tamar namaz, nariban korenček, manj sladek borovničev sok

pe., 17.: slanik, kefir, jagode (2.A)

 

po., 20.: bio črn kruh, medni namaz iz lokalne ga medu, manj sladek kakav, češnje (1.D)

to., 21.: polnozrnata kraljeva štručka, piščančje prsi, prepeličje jajce, rdeča paprika, manj sladka limonada

sr., 22.: hot-dog, priloge, limonada brez sladkorja (3.C, 5.A)

če., 23.: ržen kruh, čokoladni namaz, malinovec, lubenica (4.B)

pe., 24.: burek, navadni jogurt (5.C)

 

po., 27.: bio črna žemlja, mortadela, olive, jabolčni sok

to., 28.: bio črn kruh, kisla smetana, jagodna marmelada lokalne pridelave, manj sladka bela kava

sr., 29.: hamburger, priloge, zelena solata, pomarančni sok (3.A, 8.A)

če., 30.: čokoladni puding, jagode (2.B)

pe., 31.: bio makova štručka, bio marelični jogurt

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

KOSILA

po., 6.: piščančja rižota z zelenjavo, parmezan, zelena solata s česnom, voda, lubenica

to., 7.: gobova juha, čevapčiči, pomfri krompir, priloge, solata, voda (7.D, 8.B)

sr., 8.: krompirjev golaž, črn kruh, voda, gibanica (4.A)

če., 9.: idrijski žlikrofi, goveji golaž, korenčkova solata, sladoled (4.D)

pe., 10.: bučna juha s kroglicami in drobnjakom, voda, skutni štruklji z drobtinicami

 

po., 13.: kus kus, svinjska pečenka, grah v smetanovi omaki, rdeča pesa, voda

to., 14.: goveja juha, dunajski zrezek, pražen krompir, zelena solata in paradižnik, limonada (8.D, 9.B, 2.C, 6.C)

sr., 15.: lazanja z zelenjavo in govedino lokalne pridelave, kumare v solati, voda

če., 16.: pire krompir, kaneloni, zelena solata s koruzo, voda (5.B)

pe., 17.: bobiči – istrska enolončnica, bio črn kruh, marelični cmoki z drobtinicami, voda

 

po., 20.: testenine/njoki, sirna omaka, zelena solata s koruzo, voda, sadje (6.D, 7.A)

to., 21.: polenta, piščančji paprikaš, kitajsko zelje s korenjem, voda, melona

sr., 22.: fižolova enolončnica, bio črn kruh, rižev narastek, malinina krema

če., 23.: musaka z zelenjavo in govedino lokalne pridelave, paradižnik s čebulo v solati, voda, pomaranča

pe., 24.: ješprenj z malo mesa, bio črn kruh, domače manj sladko višnjevo pecivo

 

po., 27.: pire krompir, sojin polpet, špinača, voda, čokoladno pecivo z malinami (2.D)

to., 28.: ocvrtki, piščanec v omaki, motovilec, voda (6.B, 6.A)

sr., 29.: široki rezanci, mesna omaka, zelena solata, malinovec, sladoled Tom (4.A, 4.C)

če., 30.: krompirjevi štruklji, teletina v omaki s suhimi slivami, kumare v solati, voda, jagode

pe., 31.: krompir z zeljem v solati lokalne pridelave, pečen oslič, priloge, voda, lubenica

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

POPOLDANSKA MALICA

po., 6.: bio črn kruh, šunka, sveža rdeča paprika, voda

to., 7.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, voda

sr., 8.: bio črna štručka, hrenovka z omega 3, priloge, voda

če., 9.: melona, ½ makovke

pe., 10.: polnozrnati rogljiček, jabolko lokalne pridelave

 

po., 13.: bio ovsen kruh, rezina gavde, sveža kumara, voda

to., 14.: ananas, ½ slanika

sr., 15.: bio črn kruh, kisla smetana, slivova marmelada, voda

če., 16.: jagode, ½ bio kakavove bombete, voda

pe., 17.: bio koruzni kruh, mesni namaz z manj majoneze, voda

 

po., 20.: bio črn kruh, tamar namaz, nariban korenček, voda

to., 21.: ½ makove štručke, bio marelični jogurt

sr., 22.: bio črn kruh, medeni namaz iz lokalnega medu, voda

če., 23.: črna žemljica, pašteta, zelena paprika, voda

pe., 24.: češnje, melona, slano pecivo

 

po., 27.: domače mleko, polnozrnate kroglice s čokolado

to., 28.: bio ovsen kruh, tunin namaz, čebula, voda

sr., 29.: mali sirov polž, 1/3 pomaranče, voda

če., 30.: bio črn kruh, sir mocarela, paradižnik češnjevec, voda

pe., 31.: mešano sadje, riževi vaflji s čokolado

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

 

BREZMESNA KOSILA

po., 6.: ZELENJAVNA rižota z zelenjavo Z GRAHOM, parmezan, zelena solata, voda, lubenica

to., 7.: gobova juha, OCVRTE BUČKE, pomfri krompir, priloge, solata, voda (7.D, 8.B)

sr., 8.: krompirjev golaž BREZ MESA, črn kruh, voda, gibanica VEČJI KOS (4.A)

če., 9.: GRAHAM žlikrofi, BORANJA S FIŽOLOM, korenčkova solata, sladoled (4.D)

pe., 10.: bučna juha s kroglicami in drobnjakom, voda, skutni štruklji z drobtinicami

 

po., 13.: KUS KUS, SIRNI POLPET, GRAH V OMAKI, SOLATA, VODA, SADJE

to., 14.: KORENČKOVA juha, SOJIN POLPET, ZELJNE KRPICE V OMAKI, pražen krompir, zelena solata in paradižnik, limonada (8.D, 9.B, 2.C, 6.C)

sr., 15.: ZELENJAVNA lazanja z BUČAMI IN SEMTANO, kumare v solati, voda

če., 16.: pire krompir, SIRNI kaneloni, zelena solata s koruzo, voda (5.B)

pe., 17.: bobiči – istrska enolončnica BREZ MESA, bio črn kruh, marelični cmoki z drobtinicami + 1 KOM, voda

 

po., 20.: testenine/njoki, sirna omaka, zelena solata s koruzo, voda, sadje (6.D, 7.A)

to., 21.: polenta, ZELENJAVNI paprikaš, kitajsko zelje s korenjem, voda, melona + 1 KOM

sr., 22.: fižolova enolončnica, bio črn kruh, rižev narastek, malinina krema

če., 23.: musaka z BUČKAMI IN SMETANO, paradižnik s čebulo v solati, voda, pomaranča

pe., 24.: ješprenj BEZ MESA, bio črn kruh, domače manj sladko višnjevo pecivo VEČJI KOS

 

po., 27.: pire krompir, sojin polpet, špinača, voda, čokoladno pecivo z malinami (2.D)

to., 28.: ocvrtki, POR IN KORENJE V OMAKI, motovilec, voda (6.B, 6.A)

sr., 29.: široki rezanci, PARADIŽNIKOVA omaka Z GRAHOM, zelena solata, malinovec, sladoled Tom (4.A, 4.C)

če., 30.: krompirjevi štruklji, GOBICE V SMETANOVI OMAKI, kumare v solati, voda, jagode

pe., 31.: krompir z zeljem v solati lokalne pridelave, OCVRT SIR, priloge, voda, lubenica

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

Dostopnost