Zgodilo se je v 2008-09

sreda, 04. 05. 2011 | Zgodilo Se Je

ZAKLJUČNA PRIREDITEV

In tako smo odpeli in odplesali počitnicam naproti. Hvala vsem nastopajočim in njihovim mentorjem za dobro pripravljene točke. Bilo vas je lepo gledati in poslušati. Sedaj se za vas začenja najlepši del šolskega leta – POČITNICE. Preživite jih aktivno. 
Fotografirala je Nina Juhant Zemljič iz 7.a

 

 

IGRIVA KOŠARKA

V petek, 19. 6. 2009 se je pred našo šolo dogajala igriva košarka. Poleg učencev 1. triletja so se igrali košarko tudi otroci iz vrtca. Fotografije si boste lahko ogledali na  spletni strani Košarkaške zveze Slovenije; 

spletna stran

FOTO GALERIJA

 

 

VALETA 2008-09
In so šli. Osem let so bili del naših življenj in sedaj so šli. Osem let in potem pride ta dan in se vse konča. In sedaj je praznina. To so bili dobri devetarji.
Fotografirala sta osmarja Mark Jurkovič in Eva Živič.

 

 

DAN DRUŽIN
V petek, 15. maja  so otroci prve triade skupaj s svojimi starši, brati in sestrami, risali svoje družine – takšne, v katerih živijo in takšne, kakršne si zamišljajo. Torej najprej narišemo žirafo…

Fotografije

 

 

9.MAJ – DAN EVROPE
V vseh državah Evropske unije potekajo ob  rojstnem dnevu EU različne aktivnosti. Večina evropskih šol je vključenih v projekt Pomladni dan v Evropi, med njimi tudi naša šola. Teden Evrope smo obeležili s predstavitvijo risank držav Evropske unije, z obiskom informatorke Urada vlade za komuniciranje in s plesnim popoldnevom.
Fotografije : Jonatan Meze                    Fotografije: informatorka

 

 

DAN RK
V petek, 8.5.2009, smo praznovali svetovni dan RK. Mladi člani RK so za šolo na asfalt narisali družabne igre (RISTANCE, TWISTER, ZEMLJO KRAST,…).
FOTOGRAFIJE

 

 

ŠOLSKA ŠPORTNA TEKMOVANJA – ROKOMET – FINALE

V PONEDELJEK, 20.4. 2009,  so naša dekleta nastopila v FINALU ŠOLSKIH ŠPORTNIH TEKMOVANJ V ROKOMETU, ki se je odvijalo v Račah pri Mariboru.

Z nami so potovali tudi navijači, učeni naše šole. Kljub glasni podpori s tribun se  nam je ob pomanjkanju športne sreče v zadnji tekmi izmuznilo tretje mesto.

 VEČ TUKAJ

 

 

POLFINALE ŠOLSKEGA DRŽAVNEGA PRVENSTVA V NAMIZNEM TENISU
V sredo 22. aprila smo na naši šoli gostili igralce, ki so tekmovali v polfinalu državnega prvenstva v namiznem tenisu. Tekmovali so v šestih kategorijah in v ekipni konkurenci. Naši učenci so v svojih kategorijah dosegali vrhunske rezultate…

VEČ TUKAJ

 

 

TRADICIONALNI DOBRODELNI KONCERT

V četrtek, 23.4. 2009 se je v Narodnem domu odvijal tradicionalni dobrodelni koncert: “Naši učenci za naše učence”. Že peto leto ga pripravlja Šolski sklad Ježek.Polni dvorani so se predstavili trije šolski pevski zbori, folklorna skupina Drevored, šolske plesna skupina, baletke Metuljčice in  plesalke iz Taurusa. POvableni gosti Vojo Djuran za najmlajše in skupina Poschlustae za malo večje pa so v dvorani ustvarili pravo koncertno vzdušje. Piko na i so dodali člani dramske skupine Igroljubi, ki so z domiselnimi skeči povezovali točke nastopajočih.
slike: Jonatan Meze

 

 

ZDRAVI POD SONCEM
je letošnja usmeritev projekta Zdrava šola, v katerega smo se vključili. Učencem 1. razreda smo v tednu zdravja podarili rumene čepice, ki naj jih varujejo pred sončnimi žarki. Čepice nam je sponzoriralo podjetje FORMAT storitve d.o.o. iz Logatca.
Fotografije
 

 

ZAPOJMO POMLADI
V četrtek, 26. marca, je v Narodnem domu potekala 41. območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občine Logatec. Našo šolo so predstavljali pevci pevske pripravljalnice, otroškega pevskega zbora PŠ Laze in OŠ 8 talcev Logatec ter mladinski pevski zbor. Z veseljem smo prisluhnili ubranemu petju naših zborov.

Fotografije: Ana Majer, 9.c

 

 

OD PRVIH POTEZ DO UMETNINE
Minila sta dobra dva meseca od otvoritve prve samostojne razstave naših ustvarjalnih učenk, pa se nam v tednu od 20. marca do 27.marca že ponujajo na ogled stvaritve še ene mlade ustvarjalke, PIE PLEVNIK, učenke 5.b naše šole. Pod mentorstvom svoje razredničarke, ge. Simone Kavčič ter devetošolke Eve Razložnik je uspešno zasnovala in izvedla projekt, ki se imenuje KAKO ORGANIZIRATI SAMOSTOJNO RAZSTAVO. Zahvaljujemo se ekipi, ki je bila v pomoč v različnih etapah te dejavnosti: ge. Mimi Urbas, Piinim sošolkam in sošolcem, Mojci Plot, Tomažu Keku, Luku Gabrovcu, staršem,…).
Za vse, ki ste zamudili otvoritev razstave, …
Fotografije: Mojca Plot, 9.c

 

 

UČENCI 5.  RAZREDA SO BILI V POSTONJSKI JAMI

V torek 24. marca so se učenci 5. razredov odpeljali proti Postojni. Ogledali so si Postonjsko jamo. V času obiska so v jami imeli razstavljeno okostje dinozavra. Pot so nadaljevali do Črne jame in podzemlje zapustili pri Pivki jami. 

FOTOGRAFIJE
 

 

ROKOMETAŠICE SO V FINALU

V PETEK, 20.3. 2009,  je v odlični organizaciji naše šole, našim dekletom uspel pravi podvig. Z odlično igro in brez poraza so osvojila prvo mesto v IV. skupini in se uvrstila v FINALE.  ČESTITAMO!!!

VEČ TUKAJ

 

 

NAŠI UČENCI IN UČENKE ZAKLJUČILI TEKMOVANJE V ODBOJKI V ČETRTFINALU

 V torek 10. februarja smo na šoli organizirali četrtfinalno tekmovanje v odbojki za učenke in učence.

Pri učenkah so tekmovale štiri ekipe, ki so igrale po sistemu vsaka za vsako in na koncu je prvo mesto osvojila ekipa iz OŠ Kanal, druge so bile punce iz OŠ A. U. Koper, tretje učenke iz OŠ Brezovica in četrte domačinke iz OŠ 8 talcev Logatec.

VEČ TUKAJ

   

 

EVA RAZLOŽNIK JE PREJELA 1. NAGRDO MLADIH LITERATOV

Naša učenka Eva Razložnik iz 9.a je prejela 1. nagrado mladih literatov na XXII. ROŠEVIH DNEVIH. V četrtek 26. 3. bo na slavnostni prireditvi prejela knjižno nagrado, njen prispevek pa bo objavljen tudi v literarni brošuri Ruševih dnevov. 

Že danes pa si lahko na tem mestu preberete njeno nagrajeno zgodbo z naslovom: ALI ME SLIŠIŠ?

PRISPEVEK

 

 

BEREMO SKUPAJ

Meseca februarja smo na naši šoli vsi učenci in učitelji sodelovali v projektu BEREMO SKUPAJ.
Učenci in učitelji od tretjega do devetega razreda smo 14 dni vsak dan od 8.00 – 8.15 brali vsak svojo knjigo po lastni izbiri.
VEČ TUKAJ
 

 

V TOREK SMO SE NAŠEMILI

Pustno dogajanje na OŠ 8 talcev je potekalo v veselem in prešernem razpoloženju. Kljub temu, da smo imeli počitnice nas je bilo veliko.

FOTOGRAFIJE

 

 

KULTURNI DAN 
OŠ  8 talcev Logatec je ob kulturnem dnevu v Narodnem domu pripravila program. Dramska skupina Igroljubi se je predstavila z dramatizacijo Prešernovih pesmi z naslovom Kako prešerni smo danes. Pred tem pa so se predstavili zmagovalci deklamatorskega tekmovanja.
Foto: Nejc Gutnik, 9.a

 

 

IGRAL NAM JE LOGAŠKI PIHALNI ORKESTER

V petek, 6.2., smo učenci in učitelji OŠ 8 talcev uživali ob matineji Pihalnega orkestra Logatec. Člani orkestra so nas popeljali s glasbo po celinah Zemlje. Najbolj nas je navdušila skladba Kenija, v kateri so blesteli tolkalci orkestra. Člani troškega pevskega zbora Sv.Nikolaja, pridruženi orkestru, so nas za konec popeljali v svet filma. Zapeli so nam pesmi iz filmov, ki jih pozna vsak otrok – Kekec, Bratovščina Sinjega galeba in Sreča na vrvici.
 Foto: Maja Lukić, 9.a

 

 

NAŠE ODBOJKARICE IN ODBOJKARJI SO NA PODROČNEM PRVENSTVU ZASEDLI PRVO MESTO
Na turnirju je sodelovalo kar devet ekip, pet ekip pri učencih in štiri ekipe pri učenkah. Odbojkarice v boju za prvo mesto s Postojnčankami, fantje pa so v finalu premagali za glavo višje igralce iz Starega trga pri Ložu…

VEČ TUKAJ

 

MALE  SIVE  CELICE
V četrtek , 18.12.2008, je potekalo naše snemanje malih sivih celic. Iz Logatca smo odšli okoli dvanajstih. Krištof,Vasja in jaz smo bili na začetku malo nervozni,a tudi to je na avtobusu minilo. Kmalu smo prišli do zgradbe RTV-ja .Bili smo še malo zgodni, zato smo počakali v garderobi.Č ez nekaj časa je po nas prišel Pavle Ravnohrib. Predstavili smo se mu, nato pa nas je odpeljal k stilistki, ki nas je malo naličila in sfrizirala. Tam smo spoznali še naše nasprotnmike-Urbana,Maxa in Gašperja iz osnovne šole Ledina .Takoj zatem smo odšli v studio,kjer je potekalo snemanje. Razložili so nam vsa pravila in igra se je končno lahko začela.Z ačeli smo z igro DRŽI NEDRŽI,kjer smo bili z Ljubljančani povsem izenačeni. Med vsako igro je bilo pribljižno pet minut odmora,da so se snemalci lahko pripravili .Nato je sledila igra IZBERI TEMATIKO, ki nam je šla zelo dobro,s aj nismo izgubili niti ene točke, pridobili pa smo kar tri dodatne, zato so naši nasprotniki zaostajali že kar devet točk! V nalednji igri OD PET PROTI NIČ, so zmanjšali razliko na samo tri točke. Sledila je igra ABECEDA. V zadni igri so ljubljančani tvegali, a se jim ni izšlo, mi pa smo bili pravilno previdni in smo zato zmagali z razliko petih točk.
Tako mi,kot naši navijači in naša mentorica gospa Judita Cempre,smo bili izredno zadovoljni.
                               Eva Kobal 7.a
Oglejte si oddajo: TUKAJ


 

(ZA)MISLI
V okviru aktivnosti šole za razvijanje sposobnosti naših učencev so trije naši devetošolci razvili in uspešno v življenje postavili razstavo kreatorskih risb. Avtorici risb kreacij Mojca Plot in Eva Razložnik, obe učenki 9.b, sta z organizatorsko pomočjo Matica Nartnika, učenca 9.c, uspešno pripravili otvoritev razstave, ki se je zgodila v petek, 9.1.. Razstava bo odprta še do petka, 24.1., vsak dan od 16.-18-ure, v dopoldanskem času pa ključ dobite v pisarni pomočnic.

FOTO


 

LANSKO LETO SMO ZAKLJUČILI ŠPORTNO

Zadnji dan v letu 2008 smo za devetarje organizirali medrazredno tekmovanje. Dekleta so tekmovala v odbojki, fantje pa v nogometu. Kdo je zmagal in kdo je bil zadnji ni pomembno, pomembno je bilo druženje in pozitiven športni duh. Za zaključek pa smo še učitelji odigrali revijalno tekmo proti reprezentanci šole! 
Športni pozdrav!
FOTO: Maja Lukic, 9.a

 

 

ŠOLSKI DOBRODELNI PLES

Utrinki s šolskega dobrodelnega plesa, kjer smo prodali kar 700 sreck in se imeli res lepo. Slike povejo vse.
FOTOGRAFIJE: Maja Lukic, 9.a

 

 

PREDPRAZNIČNO POPOLDNE NA OŠ 8 TALCEV

18. decembra smo pod streho spravili dve prireditvi v jedilnici šole so nastopili pevski zbori matične šole in podružnice Laze. V avli šole je potekal praznični bazar. Veseli smo, da si je veliko staršev vzelo čas za naš in vaš dogodek.

SLIKE


 

EKSKURZIJA 9. RAZREDOV

Tolikokrat prestavljeno ekskurzijo smo končno izpeljali. Čakali smo lepo vreme, pa ga nismo dočakali. Tudi  tisto jutro 12. Novembra ni bilo nič kaj perspektivno, ampak odpravili smo se na pot. Mimo Idrije, po dolini Idrijce do Mosta na Soči, mimo Tolmina do Kobarida. Nato pa do Bovca, do Ravelnika in po Trenti na Vršič, ter na drugo stran, mimo Kranjske gore do Vrbe in mimo Ljubljane do Logatca. 

Več tukaj


 

OKRASITEV ŠOLE

5. decembra so učenci in učitelji od 1. do 6. razreda izvedli tehnični dan na temo: PRAZNIČNA OKRASITEV ŠOLE

SLIKE

 

PLANINSKI KROŽEK

Na mrzlo in sončno novembrsko soboto se je deset članov planinskega krožka odpravilo na planinski izlet.  Obiskali smo vrh Sekirce in Ženčka in se vrnili po poti  okrog Tičnice. Deležni smo bili sonca, mraza, malice, vesele družbe in lepega razgleda na Dolenji in Gorenji Logatec in  Kamniške in Julijske Alpe.

SLIKE


 

BILI SMO V ZOO LJUBLJANA

V četrtek, 25. 9. 2008 smo se zjutraj odpeljali v ZOO Ljubljana.

To je bil nagradni izlet za naš 5.a razred, ker smo v lanskem šolskem letu bili drugi na tekmovanju za EKO šolo… Za vas smo pripravili fotografije in video posnetke…

VEČ TUKAJ


 

NARAVOSLOVNI DAN – GOZD

V torek, 14. oktobra 2008, smo se tretji razredi odpravili na Koš, kjer smo imeli naravoslovni dan – Gozd. Na fotografijah si lahko ogledate del raziskovalnih aktivnosti, ki so si jih privoščili otroci.
Aleš P. Vavken

SLIKE

 

ZBIRALNA AKCIJA PLASTIČNIH ZAMAŠKOV

Letošnja prva dejavnost EKO šole in RK je bila zbiralna akcija plastičnih zamaškov. Tako kot lansko leto je to ekološko-humanitarna akcija, saj so zbrana sredstva namenjena posameznikom, ki so te pomoči potrebni. Žal v tem trenutku še ne vemo, komu bodo letos namenjena. Akcija je bila zelo uspešna, saj smo vsi učenci od 1. do 9. razreda skupaj zbrali kar 312 kg zamaškov. (rezultati) To je vsekakor zelo veliko, zaskrbljeni pa smo tudi zaradi tega, ker vemo, da se za vsakim prinesenim plastičnim zamaškom skriva tudi plastenka, ki pa pogosto ne konča v ponovni predelavi, tako kot zbrani zamaški.

Naslednje zbiranje plastičnih zamaškov bo verjetno januarja 2009.

REZULTATI                                  FOTOGRAFIJE

 

PREDSTAVITEV BORILNE VEŠČINE TEAKWONDO IN INTERVJU Z NUŠO RAJHER

Pred kratkim smo na šoli imeli predstavitev borilne veščine TEAKWONDO. Ob tej priliki smo posneli intervju z Nušo Rajher. Preberite si ga in oglejte si fotografije…

VEČ TUKAJ

 

INTERVJU Z ROKOMETAŠICAMA:    NINO IN NASTJO LESKOVEC

Pozdravljeni! Sva Maja in Klara, zelo zagnani rokometašici in sva Nini in Nastji zastavili nekaj vprašanj glede rokometa…

VEČ TUKAJ

 

PRIMOŽ PETERKA NA NAŠI ŠOLI

V petek, 5. septembra, je na našo šolo, v sklopu predstavljanja različnih športov prišel znani slovenski smučarski skakalec Primož Peterka.

VEČ TUKAJ

 

PRIJATELJSTVO ŽE PRVI ŠOLSKI DAN

Prvi šolski dan so učenci 8.b razreda obiskali svoje prijatelje v 3.b. Izmenjali so si vtise o počitnicah (v parih) in izžrebani povedali, kar jim je povedal prijatelj.

Projekt se izvaja kot dejavnost za večanje občutka lastne vrednosti in zmanjšanje nesocialnih oblik vedenja.

Cilji projekta: razvijamo občutek sposobnosti, gradimo medsebojno zaupanje, razvijamo občutek sprejetosti, razvijamo občutek pripadnosti, povečujemo občutek varnosti.

Fani Šega

SLIKE

 

ŠPORTNI DAN POHOD ZA ZLATI SONČEK NA PLANINSKO GORO

3. razredi

Z avtobusom smo se 10. septembra odpeljali iz Logatca do Planine, kjer se je pričela naša pohodniška avantura. Po dobri uri hoda smo, skozi tunel, prispeli na cilj.

Malica, počitek, igra, pa spet nazaj skozi tunel proti domu.

Naslednjič pa malce višje!

Aleš P. Vavken

SLIKE

 

PRVI ŠOLSKI DAN

Ja, ponovno smo skupaj. Vsi – starši, učitelji in učenci. Skupaj. Polni upanj, želja in strahov. Ali zmorem? Ji bo uspelo? Se je pravilno odločil glede poklicne usmeritve? Vse to je švigalo skozi misli vseh nas, ko sta med nami s fotoaparatom švigala Jonatan Meze in Nejc Gutnik iz, sedaj že, 9.a. Skušala sta ujeti te misli, zgodbe. In sta jih; zgodbe o samozavesti in ponosu. Prvarjem in seveda ostalim devetošolcem, ter staršem in učiteljem, želim uspešno sodelovanje. O svojem doživljanju 1. šolskega dne sta se razpisali tudi Maja Prodanović (TUKAJ) in Ana Majer (TUKAJ).

Rok Štemberger

SLIKE

 

 

Dostopnost