Zgodilo se je v 2007-08

torek, 03. 05. 2011 | Zgodilo Se Je

ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA ŠOLSKO LETO 2007/08
Pa smo ga dočakali – še en konec šolskega leta, tako za starše in učitelje kot seveda učence – eni bolj, drugi manj zadovoljni z uspehom. In kakor je težko spet začeti vsako šolsko leto znova, je pomembno vedeti, da je vsak začetek tudi nova možnost popraviti, kar prejšnjikrat ni uspelo, ali pa ohraniti, če je bilo dobro.
In kaj smo počeli v iztekajočem se šolskem letu? (šolsko leto se namreč konča z zadnjim dnem avgusta in ne 24. junija!) Udeleževali smo se športnih tekmovanj, vsak razred je šel na ekskurzijo po Sloveniji, izobraževali smo se na kulturnih in naravoslovnih dneh in nekateri posamezniki so se še posebej izkazali na tekmovanjih ter poželi priznanja za svoje znanje na različnih tekmovanjih zlasti izstopajo tista iz matematike, Eko kviza in Vesele šole.
Še zanimivost: letos je zadnja generacija petošolcev zaključila z osemletko. V letu 2008/09 bodo vsi učenci vključeni v program devetletnega izobraževanja. Pa še – splošnega učnega uspeha tudi ne bo več. Prihodnost bo pokazala, kaj ta sprememba pomeni.

SLIKE

Z VLAKOM V LJUBLJANO
V sredo, 18. 6. 2008, je šel 3. a v Ljubljano z vlakom. Zjutraj, ob sedmih, smo se zbrali v garderobi. Odšli smo na železniško postajo in počakali na vlak. Ko je pripeljal naš vlak, smo vstopili in se odpeljali v Ljubljano.
Ogledati smo si šli razstavo, ki je bila v prostorih Slovenskih železnic. Na Miklošičevi pa na sladoled. Malico smo pojedli ob kipu Rudolfa Maistra. Šli smo mimo RTV Slovenija. Potem smo šli nazaj na železniško postajo. Tam nas je že čakal vlak. Odpeljali smo se nazaj v Logatec.
Imeli smo se lepo, čeprav nam je vreme malo ponagajalo.
Neža Flisek, 3.a

SLIKE

TAČKE POMAGAČKEV ponedeljek,9. 6. 2008, sta nas obiskali prostovoljki Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov TAČKE POMAGAČKE. Več si preberite na spletni strani 2. razreda…

TUKAJ

PRIREDITEV ZA STARŠE (OPB)
Zahodni veter je v Logatec prinesel vonj po morju in počitnicah. Tako so se v morskem vzdušju učenci oddelkov podaljšanega bivanja, v ponedeljek, 16.6.2008, predstavili staršem na prireditvi, ki so jo pripravili s pomočjo svojih učiteljev. Morje, glasba, ples, gusarji… Vredno ogleda!

SLIKE

ČISTILI SMO SI ZOBE V juniju se je zaključilo razredno tekmovanje v čiščenju zob. Vsako leto otroci, ki so si celo leto pridno umivali zobe, dobijo simbolične nagrade. Letos jih je gospa Sonja Pajntar iz Zdravstvenega doma Logatec, ki izvaja kontrolo čiščenja zob, razveselila z majicami.

SLIKE

PLASTIČNI ZAMAŠKIV letošnjem šolskem letu smo se pridružili akciji zbiranja plastičnih zamaškov. Akcijo smo izvedli v štirih delih. Vsi oddelki skupaj smo zbrali 750 kg zamaškov. Res je, da je to le kapljica v velikem jezeru, vendar smo kljub temu vsaj malo pripomogli, da bodo dijaku iz Ljubljane lažje kupili invalidski voziček. Vsi skupaj pa smo bili enotni, da z akcijo nadaljujemo tudi naslednje leto. Zato jih med počitnicami le pridno zbirajte, saj je med nami žal še vedno veliko takih, ki potrebujejo pomoč. Podrobni rezultati po oddelkih in fotografije so tukaj color: #000000; .PLESNO POPOLDNEPa smo ga dočakali – v sredo, 14. 5. 2008 ob 18. uri, smo priredili plesno popoldne. Nekaj let nazaj ni bilo veliko slišati o plesu na naši šoli, zadnja leta se ta dejavnost razvija in raste. Iz rože enoletnice počasi postaja cvetlica trajnica.Na plesnem popoldnevu so se predstavile različne plesne skupine, pod vodstvom naših šolskih ali pa zunanjih mentorjev. Doživeli smo tudi nekaj zanimivih presenečenj in na koncu zaplesali vsi skupaj. Če ste plesno popoldne zamudili, si lahko radovednost potešite z ogledom slik

KULTURNI DAN

Učenci petega razreda smo imeli v petek, 25. 4. 2008, kulturni dan,na temo Mediji v Logatcu.Ob osmi uri smo se zbrali v matičnih učilnicah. Prišel je gospod Marcel Stefančič, glavi urednik Logaških novic, in nam predstavil,kako nastanejo novice in kaj je za nastanek časopisa potrebno in pomembno. Spoznali smo, da dopisniki nimajo določenega delovnega časa, temveč so odvisni od tekočih dogodkov in morajo biti ves čas na preži.
Nato je gospoda Marcela zamenjala gospa Alenka Tomazin, ki nam je predstavila Notranjsko-Kraške novice. Te novice opisujejo in poročajo o dogajanju v šestih občinah na Notranjsko-Kraškem območju. Po malici smo šli v računalniško učilnico. Tam nam je gospod Miran Nagode razložil o nastajanju filmu. Ogledali smo si,kdaj in kako se ustvarja film. V začetku ustvarjanja filma so potrebovali en meter filmskega traku za eno sekundo filma. Z razvojem tehnologije je tudi filmska industrija postala enostavnejša in trakovi so se močno skrajšali, črnobeli filmi so dobili barve in niso bili več nemi. Zelo pa smo se nasmejali nememu filmu Charlija Chaplina in videli nekaj računalniških iluzij.
Po predavanju o filmu nas je v učilnici čakala gospa Bojana Pivk s pripravljenimi novicami, katere smo morali prebrati, kot da bi bili na radiu. Posnela nas je in ko smo poslušali posnetek, smo se smejali sami sebi. Zadnjo uro je prišla v razred gospa Milena Herblan Gostiša, naša učiteljica za slovenski jezik, in skupaj smo naredili povzetek kulturnega dne. Cel dan je bil zelo zabaven, spoznali pa smo tudi veliko novega in zanimivega o medijih.ŽAN KNAFELC,5.C/8

SLIKE

MALI PRINC V LOGATCU
V četrtek 29. maja se je naša dramska skupina Igroljubi še zadnjič predstavila s predstavo Mali princ, ki jo je dramatizirala in režirala gospa Sergeja Šorli Letonja. Nastopili so: Eva Kobal, Živa Čuk, Petra Ivič, Maja Lukič, Gal Oblak, Žan Mrhar, Lara Jeranče, Nina Gorkič, Žiga Čibej, Anja Modic, Manca Jereb, Zala Jereb, Sindy Smodiš. Pod mentorstvom učiteljice Urške Župec so učenci izdelovali gledališke liste, plakate in sceno. Gospa Marinka Istenič in Vesna Istenič sta pripravili glasbeno spremljavo. Gospod Martin Pišlar pa je poskrbel za tehnično izvedbo predstave. Predstava je bila lepo sprejeta, kdor pa si je ni utegnil ogledati, lahko nekaj vzdušja začuti iz posnetih slik.
SLIKE

IGROLJUBI V LJUBLJANI IN NARODNEM DOMU 29. majaV četrtek 22.5. smo se člani dramske skupine IGROLJUBI predstavili na sejmu šolske inovativnosti v Ljubljani. Naša predstava Mali princ je sicer namenjena uprizoritvi v gledališki dvorani, a smo se dobro odrezali tudi na odprtem odru.Vabimo vas, da si našo predstavo ogledate v četrtek, 29.5. 2008, v Narodnem domu, ob 18.uri. Predstava je namenjena starejšim gledalcem, a jo razumejo tudi otroci… Vstop je prost!

SLIKE

Dostopnost