SUŠ ponovno z vami

sobota, 06. 11. 2021 | SUŠ - Skupnost učencev šole

Pozdravljeni, dragi bralci!

Na tej strani se vam bomo oglašali predstavniki Skupnosti učencev šole.  Predstavljali vam bomo naše delo in vas vabili, da pri kakšni naši akciji sodelujete tudi vi.

Kaj se je dogajalo v prvih dveh mesecih pouka?

1. Novo vodstvo SUŠ

Najprej smo se sestali, začrtali naše delo in izvolili predsednika SUŠ-a. Predsednik v letošnjem šolskem letu je Nik Celarc iz 9.c, njegova namestnica pa Ema Papež iz 9.c. Skupaj z ostalimi člani imata super ideje, ki lahko izboljšajo naše sobivanje na šoli. Potrudili se bomo, da nam jih bo uspelo uresničiti čim več.

Seveda pa lahko kakšno svojo idejo (ali pritožbo, ki ji dodaš morebitno rešitev) z nami deliš tudi ti. Pošlji jo na e-naslov naše mentorice Janje Pavlič: janja.pavlic@8talcev.si

2. Teden otroka

Letošnji teden otroka je potekal v 1. tednu oktobra. Njegovo vodilo je bilo Razigran uživaj dan.

Tega smo se držali tudi mi in se pri urah oddelčnih skupnosti igrali razne družabne igre.

Učence šole smo povabili tudi k humanitarni akciji društva Upornik, ki za socialno ogrožene zbira 6 milijonov papirnatih ladjic iz odpadnega papirja. Izkupiček od njihove prodaje bodo namenili plačilu njihovih položnic.

Vabljeni, da se k akciji pridružite tudi vi.

Na uho nam je prišlo, da med nekaterimi razredi poteka pravo tekmovanje in da so izdelali že več tisoč ladjic. Bravo in hvala!

3. Komemoracija v Horjulu

Tudi letos smo se v Ljubgojni pri Horjulu spomnili 8 fantov, ki so med 2. svetovno vojno žrtvovali svoje življenje in po katerih naša šola nosi ime. Poklonili smo se jim s kratkim kulturnim programom, cvetjem in svečami. 

Dostopnost