Šoloobvezni otroci iz Ukrajine bodo obiskali našo šolo

petek, 18. 03. 2022 | Obvestila

Spoštovani starši, skrbniki.

 

Vsi ste že seznanjeni s tem, da je v Nastanitvenem centru zelo veliko begunskih otrok, ki naj bi jih v naslednjih dveh tednih počasi začeli vpisovati v šolo. Ker je teh otrok zaenkrat okoli 50, jih seveda nobena Logaška šola ne more sprejeti, zato smo se tokrat odločili, da jih bomo vpisovali v vse tri šole, občina pa bo učencem zagotovila prevoz.

Vse šole skupaj načrtujemo naprej povabiti na šole bodoče učence in njihove mame, da se vsaj malo prestavijo iz Nastanitvenega centra in srečajo vrstnike. Povabili jih bomo po kosilu in za njih skupaj z našimi učenci organizirali kakšne delavnice.

Z vpisovanjem pa bomo začeli šele čez kakšen teden ali dva, ko bodo vsi bodoči učenci pridobili potrebno dokumentacijo.

Za naše oddelke in učitelje bo to vključevanje res naporno, saj kaže, da bomo skoraj v vsak oddelek dobili kakšnega novega učenca. Zavedamo pa se, da res moramo otrokom, ki so še pred kratkim živeli v miru, omogočiti, da vsaj dopoldne ponovno »začutijo« normalno življenje. Šola lahko v takem času pomeni varen prostor, kjer se lahko sprostijo in vsaj malo pozabijo na težave, s katerimi se srečujejo.

Ob tem bi se vam še vsem res zahvalila za vse, kar ste v teh dneh podarili za begunce. Hrano in oblačila smo že prenesli na Rdeč križ, ves šolski material pa smo zadržali na šoli, saj učenci, ki pridejo v šolo, nimajo torbic, zvezkov, pripomočkov. Vsega tega imamo sedaj, prav zaradi vaše pomoči, zelo veliko. V svojem in njihovem imenu se vam torej iskreno zahvaljujem.

Lep pozdrav

Karmen Cunder, ravnateljica

Dostopnost