SODELOVANJE Z VRTCEM

ponedeljek, 04. 03. 2024 | Zgodilo Se Je

V sredo, 28. 2. 2024 smo pouk v 1. a izvedli malo drugače. K nam smo povabili predšolske otroke, ki obiskujejo skupino Čebelice v Centralni enoti vrtca Kurirček. V tem tednu smo z učenci 1. razredov obravnavali pravljico Kajetana Koviča, z naslovom Maček Muri. Temu primerno smo učiteljice pripravile tudi različne mačje dejavnosti v okviru pouka.

Za obisk vrtčevske skupine Čebelice sva pripravili različne dejavnosti iz mačjega mesta. Pred samimi dejavnostmi so si otroci ogledali kamišibaj, z naslovom Maček Muri, nato pa se je zabava v kotičkih pričela.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAČJA BOLNICA
V mačji bolnici so se otroci postali zdravniki, medicinske sestre in bolniki. Obvezovali so si rane, opravljali zdravniške preglede in se seveda zdravili.

 

 

 

 

 

 

 

 

MAČJA TRGOVINA

Eden od kotičkov je bila tudi mačja trgovina. Tu so si otroci izdelali mačji denar, s katerim so potem opravljali nakupe v trgovini. Preizkusili so se tudi v vlogi blagajnikov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAČJA ŠOLA
Letošnjega septembra otroci iz skupine Čebelice prestopijo šolski prag, zato sva pripravili mačjo šolo. V tem kotičku so otroci na tablo risali mačke ter pisali mačje črke in številke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAČJA USTVARJALNICA

Brez ustvarjanja in urjenja spretnosti malih prstkov seveda tudi ni šlo. To se je dogajalo v mačji ustvarjalnici, kjer so otroci iz plastelina ob zvokih pesmi Mačka Murija izdelovali figure mačk.

 

 

 

 

 

 

 

 

BRALNI KOTIČEK

V bralnem kotičku je otroke pričakalo kar nekaj knjig o mačkah, ki so jih prelistali in si jih ogledali. Da bodo otroci še bolj vzljubili branje, so si izdelali Murijeva knjižna kazala. 

 

 

 

 

 

 

 

Otroci iz skupine Čebelice, njihovi vzgojiteljici, učenci 1. a in njihovi učiteljici smo skupaj preživeli lep in zabaven del dopoldneva. Ob koncu smo se z vzgojiteljicama strinjale, da takšna sodelovanja (vrtec-šola) prinašajo otrokom zelo prijetne izkušnje in obogatijo sam vzgojno-izobraževalni proces. Sklenile smo, da bomo do konca leta nedvomno skupaj preživeli še kakšno dopoldne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost