SMO ŠE DEL NARAVE? Obisk Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna

sreda, 17. 10. 2018 | Zgodilo Se Je

V četrtek, 4. oktobra 2018, smo se s šolo odpravili na naravoslovni dan – obiskali smo Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna. Zbrali smo se zjutraj ter dobili vsak svojo malico. Po nas je prišel avtobus in odpeljali smo se do Postojne, kjer smo izstopili. Odšli smo do šole. Tam nas je pričakal prijazen gospod, ki tam uči. Najprej se nam je predstavil, potem pa nas je vodil skozi njihov šolski park. V tem parku raste veliko dreves, zelišč in ostalih rastlin. Povedal nam je tudi nekaj zanimivosti, na primer, da je najvišje drevo v parku visoko 28 metrov, kako se uporablja zelišča, da v tistem parku raste drevo, ki je močnejše od dinozavra …

Po uri in pol trajajočem sprehodu po parku smo odšli v učilnico, kjer nam je drugi učitelj pripravil zanimivo prezentacijo o gozdnih živalih in povedal veliko zanimivosti. Podal je tudi pomembno informacijo, da če kje vidimo srnjačka, torej mladička, se ga ne smemo dotakniti, saj še nima razvitih žlez in lahko dobi naš vonj, kar pomeni, da ga mama srna ne bi več marala. Med predavanjem smo imeli odmor za malico in nato smo nadaljevali. Ko je bilo konec predavanja, smo odšli v naslednjo učilnico, kjer smo reševali učne liste. Po končanem dnevu nas je že čakal avtobus. Bili smo pohvaljeni, ker smo bili pridni. Vrnili smo se v Logatec.

Moji vtisi iz naravoslovnega dne so zelo prijetni, mislim, da so lepo predstavili gozdarsko šolo, predvsem na zabaven način. Mislim tudi, da so se res zelo potrudili.

 

Maruša Mihevc, 7. b

Dostopnost