Prvi šolski dan

ponedeljek, 29. 08. 2022 | Obvestila

Spoštovani starši, skrbniki, učenci in učenke

 

Tudi te počitnice se zaključujejo in na šoli vas že težko pričakujemo.

Novo šolsko leto se začenja tako, kot so se začenjala šolska leta pred dvema letoma in upamo, da se tako tudi zaključi.

Zaenkrat ni nobenih posebnih ukrepov zaradi grožnje okužb s korona virusom. Verjetno ste že iz medijev slišali, da se samotestiranje izvaja doma, če se bo izkazala potreba. V 1. fazi se samotestirajo tisti učenci, kjer je doma prišlo do okužbe. V primeru, da se bo virus zelo razširil, pa se bodo doma samotestirali vsi učenci 1 x tedensko. Teste boste lahko že te dni prevzeli v lekarnah.

Verjamem, da smo vsi naveličani stalnih sprememb in novih navodil, zato upajmo, da bo letos drugače. Virus je postal del našega vsakdana in skupaj nam bo uspelo obdržati pouk v šolah. Starše prosimo, da otroka ob vsakem bolezenskem znaku obdržite doma in testirte, saj s tem preprečite širjenje virusa v šoli. Zavedamo se, da je predvsem pri mlajših učencih to lahko problem zaradi varstva otroka, vendar verjamem, da bodo tudi vaši delodajalci to razumeli. Otrok naj prihaja v šolo samo zdrav.

Na šoli bomo še vedno redno prezračevali učilnice in razkuževali prostore. Prav tako bo povsod še na voljo razkužilo za roke. Mask učenci ne nosijo, razen, če je to vaša izrecna želja, ki jo bomo seveda spoštovali in upoštevali. Učitelji bodo nosili maske na svojo željo, v glavnem pa v primerih, ko bodo v stiku z okuženo osebo. Upajmo, da bo tega čim manj, saj vsi pogrešamo bolj pristen odnos z učenci, pri čemer pomaga tudi odkrit obraz.

Pouk se torej začenja v četrtek, 1. 9. ob 8.20. Vsi oddelki bodo imeli najprej dve uri namenjeni razrednim opravilom, po glavnem odmoru nadaljujejo s poukom po urniku. Ta dan se ne bodo izvajali izbirni predmeti. Podrobnejša navodila boste še prejeli.

Začetek novega šolskega leta je torej pred nami. Vzemite si te tri dni časa, da se z otrokom pripravite na šolo. Pogovorite se o tem, kaj vi in kaj otrok letos pričakuje od šole, kako se bo dela lotil in kje mu lahko pomagate. Saj veste, vi ste šolo že končali, sedaj jo mora še vaš otrok, zato ničesar ne delate namesto njega, ste pa vedno na razpolago za pomoč in nasvet. V beležki, ki jo dobi v roke prvi dan šole, so napisane tudi otrokove dolžnosti. Predlagam, da otroka večkrat letno opomnite, da jih prebere.

Srečno in kmalu se vidimo.

KARMEN CUNDER, ravnatelljica

OKROŽNICA Covid OŠ

Dostopnost