POHVALA

petek, 22. 05. 2020 | Zgodilo Se Je

Utrinek ob koncu prvega tedna ‘po novem’

 

Ne morem si kaj, da ne bi povedala, kar se mi mota po glavi.  Zdaj ni na mestu razprava o tem, ali so ukrepi najprimernejši, ali je to, da se v šolo vrne le tretjina otrok, diskriminacija ali pravilni ukrep, pa še marsikaj… Zdaj smo tu in moramo iz situacije potegniti največ.

 

Za nami je prvi ‘pokoronski’ teden, ko je v šoli z nadaljevanjem nabiranja znanja začela prva triada. In obnašanje otrok me je več kot navdušilo. Vedo, kako se je treba obnašati (no ja, ne rečem, da včasih malo pozabijo, ampak potem takoj upoštevajo opozorila). Otroci, čestitke.

 

Pa še pohvala za vas, starše. Vidi se, da ste se z otroki doma veliko pogovarjali, otroci se znajo ‘antivirusno’ obnašati, vidi se tudi, da ste jim zabičali, na kaj naj bodo pozorni tudi v šoli. Sledijo navodilom, včasih tudi drug drugega opozorijo na držanje razdalje.

 

Potem še pohvala vsem pedagoškim delavcem, ki bdijo nad otroki. Prejšnji petek, ko smo se najbolj intenzivno pripravljali na ponedeljkovo popolnoma novo logistiko – ne le pouka, ampak malic, gibanja, srečevanja, vhodov, razkuževanja in še in še, smo ta dan pričakali s cmokom v grlu. Kako bo šlo? Se bo kaj zalomilo? Gre lahko kaj narobe? Smo kaj spregledali? Kako bomo otroke naučili novih pravil? Vse je bilo BP. Seveda, saj smo vsi stopili skupaj. Otroci, starši, pedagogi. Juhu, znamo, bravo mi vsi skupaj! Vsem želim čim več energije in optimizma, skupaj zmoremo. Srečno!

 

Eva Hrovat kuhar, šolska psihoginja

 

 

Dostopnost