Obvestilo

petek, 29. 10. 2021 | Obvestila

Spoštovani starši, skrbniki,

Predvidevam, da zadnje dni tudi sami z zaskrbljenostjo spremljate dogajanje v zvezi s širjenjem Covid-19. Naša največja želja ta trenutek je, da ostanemo čim dalj v šoli, saj se vsi zavedamo, kakšne težave nam, vam in vašim otrokom povzroča pouk na daljavo.

Iz medijev ste verjetno slišali zadnjo novost glede prihajanja otrok v šolo in sicer:

–          Samotestirajo se sedaj vsi učenci od 1. do 9. razreda. Samotestiranje izvajate 2 x tedensko.

Teste za samotestiranje lahko kadarkoli prevzamete v najbližji lekarni.

 Za nami sta šele dva meseca pouka, kar pomeni, da je pred nami še 8 mesecev in res se vsi skupaj potrdimo, da ostanemo skupaj. Prav zato še naprej prosim upoštevajte naslednja priporočila:

–          Otrok naj prihaja v šolo zdrav.

–          V primeru, da kaže znake prehlada in podobno, ga doma najprej samotestirajte.

–          Če je HAG test pozitiven, otroka nikar ne pošiljajte v šolo. Pokličite osebnega zdravnika in se dogovorite za PCR test. O morebitnem pozitivnem rezultatu PCR testa nujno obvestite razrednika ali mene (040-293-663 ali karnem.cunder@8talcev.si).

Oddelke, kjer je učenec pozitiven, pošiljamo v karanteno in izvajamo pouk na daljavo. Do časa pred počitnicami smo imeli kar zatišje, saj je bilo v karanteni le 5 oddelkov. Smo pa samo v času počitnic izvedeli, da je res veliko otrok pozitivnih, zato nas skrbi, kako bo s širjenjem okužbe po jesenskih počitnicah.

Pomagajte nam, da bo tega čim manj.

Lep pozdrav

Karmen Cunder

Ravnateljica

Dostopnost