Na prireditvi TRDNO STOJ! SPREGOVORI! z Nikom Vujičićem

torek, 04. 10. 2016 | Zgodilo Se Je

V sredo, 28. 9. 2016, smo se nekateri sedmošolci z vlakom odpravili na predavanje v Koper. Prireditev z naslovom Trdno stoj! Spregovori! je potekala v dvorani Bonifika, ki je bila polna najstnikov iz vse Slovenije.

Poleg predsednika države Boruta Pahorja in ministrice za izobraževanje dr. Maje Makovec Brenčič so se nam pridružili še znani Slovenci, kot so plavalec Darko Đurić, raper Zlatko, boksar Dejan Zavec, smučar Filip Flisar in drugi. Ogledali smo si še posnetke, na katerih so tudi druge slavne osebnosti delile svoje zgodbe o nasilju ter z nami delili svoje nasvete.

Glavni govor je imel motivator Nick Vujičić, ki nas je popeljal v svojo preteklost in nam predstavil ganljivo zgodbo o življenju brez rok in nog ter nas spodbudil k preprečevanju nasilja med vrstniki. Imeli smo odlično prevajalko, ki je ves čas prevajala Nickovo predavanje. Predavanje je bilo vrhunsko in spoznali smo, da je potrebno ceniti, kar imamo.

 

Po prireditvi smo uživali v prelepem pogledu na morje in se ustavili v “odličnem” McDonald’su. Nato smo se z vlakom peljali nazaj v Logatec.

Mislim, da takega dneva res ne doživi vsak in da nam je vsem v čast, da smo lahko poslušali odlično predavanje in imeli pouk malo drugače. Čeprav je bilo potrebno vstati že okoli 5. ure zjutraj, se je splačalo. Tukaj je še nekaj utrinkov dneva, polnega smeha in zabave. Hvala gospe Vesni Šoster, ki nas je spremljala in “zdržala” cel dan v naši družbi.

 

Maja Doljak, 7. c

Celoten dogodek si lahko ogledate na RTV4D (za ogled priporočam    )

Dostopnost