Jezični možje – proslava pred slovenskim kulturnim praznikom

torek, 11. 02. 2020 | Zgodilo Se Je

V petek, 7. 2., je na odru Narodnega doma Logatec zaživela predstava Jezični možje. Po himni, ki so jo pod vodstvom Marinke Istenič doživeto in ubrano zapeli predstavniki posameznih oddelkov, so glavno vlogo prevzeli devetošolci (9. b – 2. skupina pri slovenščini). Besedilo Kozme Ahačiča je v režiji učiteljice slovenščine Jasne Brenčič in učenk Žive Gantar, Line Potočnik, Rebeke Presker in Neže Škerbec pritegnilo in navdušilo občinstvo. Z domiselnimi igranimi prizori – protestantje, ki se selijo, babica za računalnikom, Jožef II., vojna za Slovenijo … – in z zanimivimi podatki o razvoju slovenskega jezika so devetošolci prisotne prepričali, da je zgodovina slovenskega jezika zanimiva.

Učenci so predstavo ustvarjali več mesecev, pri čemer so se izkazali s svojo izvirnostjo, vztrajnostjo in odgovornim pristopom do naloge, ki jim je bila zaupana. Iskrene čestitke!

IGRALCI: Natalija Cinac, Maša Fistonić, Neža Fortuna, Živa Gantar, Jože Kermavnar, Aljaž Maček, Kenan Mihevc, Mark Mlakar, Iza Nagode, Enej Novak, Manca Panjan, Lina Potočnik, Rebeka Presker, Neža Škerbec, Taj Škerbec, Julija Vajda, Damir Velagić, David Vuković

IDEJNA ZASNOVA: Jasna Brenčič

REKVIZITI: Anita Garafolj, Nataša Resnik in učenci 5. c, Elizabeta Žabkar

BRALNE VAJE: Jasna Brenčič, Katja Jug

TEHNIČNA PODPORA: Mojca Babič, Boris Šprajc

POMOČ PRI ORGANIZACIJI: Urška Peršin Mazi, Frančiška Šega

FOTOGRAFIJE: Mark Štemberger

CVETLIČNI ARANŽMA: Občina Logatec

Dostopnost