2. FILMSKI VEČER SPET PRESENETIL

petek, 05. 12. 2014 | Šolski sklad

Šolski sklad Ježek je za učence tretje triade pripravil film Jasona Reitmana, ki je prevzel srca mnogih najstnikov, še posebej deklet.

Film smo si ogledali 28. 11. 2014 in tistega dne je bilo res mrzlo, a nas je ta simpatičen film ogrel. Film govori o 16-letnici Juno, ki po nepremišljeni noči s sošolcem Bleekerjem ugotovi, da je noseča. Sprva je želela narediti splav, a si v bolnišnici tik pred splavom premisli. S podporo staršev in najboljše prijateljice Leah najde posvojitelja Marka in Vanesso. Poleg nerazčiščenih čustev do Bleekerja začne gojiti tudi čudna čustva do Marka, ki ugotovi, da še ni pripravljen, da bi postal oče, zato se z Vanesso ločita. Na koncu je Juno rodila lepega in zdravega fantka, ki ga Vanessa posvoji in tako postane mama, kar si je od nekdaj želela.

Po ogledu smo se učenci z go. Bojano Breznikar pogovorili o temi filma, ki je zasluženo prejel 3 nominacije za zlati globus. Ugotovili smo, da se v resničnem življenju zgodba ne bi tako romantično in lepo razpletla. Pred odhodom smo si za en evro privoščili slasten mafin in sok.

Andreja Fistonić, 7. b

Fotografije

Dostopnost