10. PLESNO POPOLDNE NA OŠ 8 TALCEV LOGATEC

četrtek, 25. 05. 2023 | Zgodilo Se Je

Po daljšem premoru smo na Osnovni šoli 8 talcev Logatec spet plesali. V četrtek, 18. 5. 2023, se je odvijalo že 10. plesno popoldne. Prvo plesno popoldne se je odvilo daljnega leta 2008. Na plesnem odru se je predstavilo kar 2OO plesalk in plesalcev, od tega 10 plesnih skupin pod mentorstvom 12 učiteljic in učiteljev plesa. Do sedaj je na vseh plesnih popoldnevih sodelovalo preko 1500 nastopajočih.

Na odru so se v enournem programu zvrstile tako mlajše, kot starejše skupine različnih zvrsti in kategorij.  Na odru so nastopili:  PLESNA ŠOLA  PETKA, PLESNI STUDIO  TAURUS, VESOLJSKI POVŽKI, BALETNI ODDELEK GLASBENE ŠOLE, ŠPORTNO DRUŠTVO FLEKSI, TWIRLING  KLUB LOGAŠKIH MAŽORET, IZBIRNI PREDMET PLES 7. IN 8. RAZRED, PLESNA SKUPINA DOMINE, UČITELJICE OŠ 8 TALCEV LOGATEC IN SOLO PLESALKI ZVEZE PARAPLEGIKOV SLOVENIJE: TAMAR MOHORIČ IN BRINA ROGELJ. Skozi točke sta nas s prijetnim napovedovanjem vodili učenki 9. razreda Lina Ciglarič in Ajda Ropotec.  Videli smo lahko, da lahko pleše vsak in da za ples ni omejitev.  Prireditev se je zaključila s skupinsko točko vseh nastopajočih in mentorjev, in sicer s COUNTRY LINE PLESOM. Skupaj je zaplesalo vseh 200 plesalcev in plesalk. Glavni organizatorici prireditve sta bili Anita Garafolj in Iris Cepič. Za glasbeno podlago je skrbel naš DJ Miran Nagode. Nastopajoče je v fotografski objektiv za vedno ulovila Špela Cepič. Pri čudoviti sceni so sodelovali učenci 4. b razreda in učiteljica likovne umetnosti Urška Župec ter učiteljici Karmen Osredkar in Bojana Škof.

Prav plesno pestro je bilo. Preživeli smo čudovito plesno popoldne in skupaj smo ustvarili še en  nov spomin v plesnem mozaiku Plesnih popoldnevov.

 

  

Zapisali: Anita Garafolj in Iris Cepič

                                                                          Foto: Špela Cepič

Dostopnost