1. FILMSKI VEČER

sreda, 22. 10. 2014 | Šolski sklad

V petek, 3.10.2014, se je na naši šoli odvijal filmski večer, ki ga je organiziral Šolski sklad Ježek. Film po naslovu LEAN ON ME smo si lahko ogledali učenci 7., 8. in  9. razreda.

Po mojem mnenju je bil film zelo dober. Naj ga tistim, ki ga še niste videli, predstavim:

Predvajan je bil film, narejen leta 1989, govori pa o tem, kako je Joe Clark (igralec Morgan Freeman) postal ravnatelj šole, v kateri je bilo vse zelo neurejeno, npr. popisano z grafiti, stene so bile uničene, na hodnikih so se učenci pretepali in kričali, učitelji pa niso imeli nikakršnega nadzora nad njimi. Novi ravnatelj je vse popravil in iz šole vrgel učence, ki so pretepali druge in ki so se drogirali.

Kmalu so učenci novega ravnatelja zelo vzljubili, a mama nekega učenca, ki so ga vrgli iz šole, se pritoži, da to ni bilo pravično in da ni prav, da imajo na vratih verige, zato ravnatelja dajo v zapor. Njegovi učenci se uprejo in hočejo, da spet postane ravnatelj, kar se tudi zgodi.

Po ogledu filma smo si učenci lahko za en evro kupili palačinko in sok, izkupiček zbranega denarja pa bo namenjen pomoči učencem iz socialno ogroženih družin.

 

 

Kasneje sva z mojo prijateljico Katarino naredili še kratek intervju z go. Bojano Breznikar:

  1. Kakšen se vam je zdel film?

Zelo poučen, privlačen za mlade, vsebuje teme, ki mlade zanimajo.

 

  1. Kaj vam je film sporočil?

Sporočil mi je, da se vse da, če se hoče.

 

  1. Kakšen se vam je zdel odziv učencev?

Videla sem, da so pozorno spremljali film in da so bili presenečeni nad vsebino filma.

Naslednji filmski večer bo potekal konec novembra, na ogled filma pa ste v imenu Šolskega sklada Ježek že sedaj prisrčno vabljeni.

A. I.

Dostopnost