Zahvala fundaciji THOOLEN FUNDATION VADUZ

nedelja, 21. 10. 2018 | Podružnična šola Laze, Zgodilo Se Je

Fundaciji THOOLEN FUNDATION VADUZ se  iskreno zahvaljujemo za donacijo, s katero smo posodobili in na novo opremili večnamensko dvorano pri podružnični šoli Laze.

Stene telovadnice smo prebelili in jih delno prekrili z mehko zaščito v višini 2 metrov.

Za razvoj naravnih oblik gibanja smo s pomočjo donacije kupili igralno kletko. Sestavljajo ga letvenik z redkimi prečkami, plezalna mreža, letvenik z vertikalnimi prečkami, letvenik za razgibavanje, vrv za plezanje in razgibalni valj.

 

PREJ                                                  SEDAJ

Zamenjali smo koše za košarko. Kupili smo mini gola. Kupili smo komplet za stensko odbojko, tako da imajo otroci možnosti za učenje osnov odbojke.

Zamenjali smo športno orodje, ki je bilo je zastarelo: kozo malo, odrivno desko in skrinjo, prevozno.

    

PREJ                                                 SEDAJ

Ob stene smo pritrdili pet letvenikov, da bo več otrok naenkrat lahko izvajalo na njih vaje. Kupili smo nove blazine za izvajanje gimnastičnih vaj.

 

PREJ                                                 SEDAJ

Velik del dvorane je zavzemal leseni oder, ki je bil zastarel. Velikokrat se je  zgodilo, da se je otrokom zataknil pod kožo kakšen majhen leseni del odra.  Tudi vstop na sam oder iz prostorov šole je bil po zelo strmih in ozkih stopnicah, po katerih je padel že marsikateri otrok ali odrasel. Ta dohod pa uporabljajo otroci z učitelji oz. vzgojitelji tudi kadar gredo v dvorano na športne dejavnosti. Torej so bili dnevno izpostavljeni nevarnosti. Z donacijo smo stari oder popolnoma odstranili in kupili novega, ki je iz aluminija in sestavljiv.

 

PREJ

  

SEDAJ (ŠE ZAPAKIRANO)

Prenovljena večnamenska dvorana je otrokom prijaznejša, imajo več možnosti za gibalni razvoj, predvsem za razvoj naravnih oblik gibanja (plezanje).

Nova orodja uporabljamo pri učenju gimnastike za preskok, doskok, naskok, seskok na oz. s športnega orodja. Otroci imajo sedaj veliko več možnosti za učenje iger z žogo: odbojka, košarka, nogomet.

Z odstranitvijo starega odra smo pridobili v dvorani za športne dejavnosti zelo veliko prostora. Novi oder bomo sestavili samo ob priložnostih, ko otroci za kraj pripravijo predstavo.

 

Fani Šega, pomočnica ravnateljice

 

Dostopnost