Utrinki PŠ Laze…

torek, 23. 08. 2011 | Podružnična šola Laze


PRVIČ V ŠOLO 3.9.2007

Dan, ko otrok prvič prestopi šolski prag je velik dogodek ne le zanj, ampak tudi za starše in seveda učitelje. Tako se začne dolgotrajna pot izobraževanja, polna novih, zanimivih dogodivščin, včasih pa tudi manjših ali večjih ovir.

3.9.2007 je bil prav poseben dan za dve prvošolki – Lauro Kobal in Rozalijo Petrovčič, ki sta šolsko pot pričeli na podružnični šoli v Lazah.

Učenci drugega, tretjega in četrtega razreda ter učiteljici, smo za deklici in njihove starše pripravili topel sprejem.

Učenci so se predstavili s petjem, igranjem na glasbila in recitacijami. Takoj pa so postavili pred “veliko preizkušnjo” tudi prvošolki. Preizkusili sta se v ugibanju ugank in poudariti moram, da sta se odlično odrezali!

Ko smo dobro prebudili male sive celice, smo poskrbeli še za telo. V telovadnici smo se sprostili in zabavali ob različnih športnih igrah. Starši pa so s spodbujanjem in bučnim navijanjem naredili pravo športno vzdušje.

Sledila je slastna malica in tudi brez kave za starše ni šlo. Deklici sta se izkazali tudi na likovnem področju, ko sta se spominjali utrinkov s še brezskrbnih, počitniških dni.

Upam, da se bosta Laura in Rozalija prvega šolskega dne z veseljem spominjali.

Vsem skupaj želim uspešno šolsko leto, katero naj prinese veliko znanja, zanimivega učenja in dobrih medsebojnih odnosov.

Za konec pa še misel neznanega avtorja, ki sem jo nedavno prebrala.…. Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo so velike stvari. Predvsem srca imajo velika – vanje spravijo vse kar vidijo, česar se zavedajo, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih.

Suzana Bernetič


EKO DAN

25.4.2007 smo v sodelovanju s starši izvedli Eko dan. Urejali in čistili smo okolico šole, pleskali kletne prostore, popravljali igrala in podobno.

Zahvaljujejo se vsem staršem (bratom, sestram), ki so bili prisotni in so dodobra zavihali rokave ter tako poskrbeli, da je naša šola še bolj prijetna in še raje zahajamo vanjo.

Hvala vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali!

Suzana, Karmen in Bojana

Vsi, ki ste bili prisotni se boste našli tukaj F: Andrej Kermavnar, Sandi Frančeškin, Marjan Kolar, Maja Kolar, Marko Merlak, Ana Merlak, Terezija Petrovčič, Gabrijel Petrovčič, Silvester Petrovčič, Nataša Kermavner, Anica Kermavnar, Alenka Facija, Ana Kitić, Stanislava Požar, Lara Pivk Ogrin, Rozalija Petrovčič, Blaž Merlak, Jaka Facija


SREČANJE Z GASILCI

V petek, 13. oktobra smo obiskali gasilce, ki nas v domačem kraju vsako leto povabijo in nam predstavijo zanimive plati svojega dela. Zanimiva je že sama oprema gasilca. Brez čelade in površnika ne gre in zato smo se oblekli v gasilsko opravo. Tokrat so nas učili gasiti s prahom in zadevati cilj z vodnim curkom. Prav dobro nam je šlo. Pokazali so nam sestavne dele gasilne naprave v gasilskem vozilu in nam povedali kako rokujejo z njimi. Na koncu pa smo se peljali še z gasilskim vozilom. Zelo zanimivo in poučno je bilo in upamo da bo v prihodnje še kdaj tako. Navdušeni smo bili in verjetno bomo med gasilce nekateri res šli.

Učenci in razredničarki PŠ Laze Laze, 16.10.2006


SANJE O MINI IGRALNEM KOTIČKU V LAZAH SO POSTALE RESNIČNOST

Naša šola se že dolgo trudi, da je v ponos krajanom in veseli smo, da številni domačini šolski okoliš vse pogosteje izkoriščajo kot rekreativni prostor. Na šolskem igrišču se tako marsikatero popoldne odvijajo igre košarke, nogometa ali odbojke.

Prostovoljni gasilci, na ogled postavljajo svoje vaje, na šolsko dvorišče. Pri opazovanju tako enih kot drugih pa smo pogrešali najmlajše in verjetno je ravno zaradi tega v šolskem letu 2004/2005 začela zoreti ideja o mini igralnem kotičku. Najprej smo določili prostor, nato pa smo navezali stik z DPOM Logatec in kmalu po naši izrečeni prošnji so nam poklonili dve gugalnici. Gugalnicama so se v naslednjem šolskem letu pridružili še previsna gugalnica in dve leseni klopi. Pri postavitvi igral so nam na pomoč priskočili starši naših otrok. Tik pred začetkom letošnjih jesenskih počitnic nas je razveselil klic predsednice DPOM Logatec Ivice Podjed, saj nas je obvestila, da ima društvo darilo za lažanske otroke. Postali so lastniki še dveh vzmetnih igral in tako so sanje o mini igralnem kotičku postale resničnost.

DPOM Logatec se ob tej priložnosti javno zahvaljujemo in jim sporočamo, da so s pokazano dobro voljo in z izpeljanimi potezami šolski okolici v Lazah omogočili dodati pridih ustvarjalnosti, sproščenosti in zabave. Najmlajši pa imajo tako še eno novo možnost za spoznavanje samih sebe in drugih.

Bojana Pivk


PRVI ŠOLSKI DAN NA PŠ LAZE 1.9.2006

Petek je bil zapisan na koledarju, urini kazalci so se pomikali proti 9-ti, številni otroci pa so bili prvič na poti v šolo. Med njimi so bile tudi tri deklice in dva dečka, ki so se pridružili desetim učencem na PŠ Laze.

Lepo sončno jutro je pozdravilo štiri prvošolčke, ki so veselo in pogumno zakorakali v novo šolsko leto. Verjetno pa je bil njihov korak še toliko bolj lahkoten, ker so s seboj pripeljali starše. »Dobrodošli v svetu učenosti in zabave« je bil moto kratkega programa, s katerim sta učiteljici z učenci, ki so že stari znanci šole, razveselili in sprejeli najmlajše. Po nekaj minutah so skupaj z njim zapeli in zaplesali tudi novinci. Sledila je slastna in težko pričakovana malica in že prvi dan so lahko poizkušali okus šolskega simbola ježka, ki je s seboj prinesel veliko hruško.

In, da ne bi prehitro pozabili na počitnice so se vsi skupaj spopadli še z izdelovanjem morskih živali. Počitnice bodo tako dobile dolgotrajnejši spomin, nastali izdelki pa že krasijo panoje šole.

Bojana Pivk


 

Dostopnost