TUDI LETOS SMO RASTLI S KNJIGO

sreda, 12. 10. 2016 | Zgodilo Se Je

Tudi v letošnjem šolskem letu smo se na OŠ 8 talcev pridružili nacionalnemu projektu Rastem s knjigo. Gre za sodelovanje osnovnih in srednjih šol z bližnjimi splošnimi knjižnicami. Vsi sedmošolci in dijaki prvih letnikov srednjih šol v projektu obiščejo najbližjo splošno knjižnico in ob tem prejmejo svoj izvod izbrane knjige.

Letos smo že tretje leto projekt izpeljali v obliki kulturnih dni. Z našimi sedmošolci smo Knjižnico Logatec obiskovali ob torkih v septembru.

V Knjižnici Logatec projekt vodi gospa Petra Rok. Učencem je osvetlila zgodovino knjižnice in njeno delovanje, razložila je organizacijo postavitve gradiva in pomembnost pravilnega vračanja. Učencem je predstavila nekaj knjižnih del slovenskih avtorjev.

Po malici so učenci nadaljevali z dejavnostmi v prvem nadstropju knjižnice. Ogledali so si predstavitveni film o letošnji izbrani knjigi, Kit na plaži, in njenem avtorju, Vinku Möderndorferju. Spoznali so izbirno iskanje v sistemu COBISS, delovanje storitve Moja knjižnica ter portala Kamra in Digitalna knjižnica Slovenije.

V zadnji uri kulturnega dne so učenci reševali delovne liste. Ob tem so utrjevali pridobljeno znanje. Morali so poiskati zahtevano gradivo, preveriti razpoložljivost, navesti nekaj primerov in podobno.

Ob koncu smo se zbrali pri izposojevalnem pultu knjižnice. Vsak učenec je v dar dobil knjigo Kit na plaži, potem smo se odpravili proti šoli.

Letos nam je bilo vreme naklonjeno, tako da so bile poti v knjižnico in nazaj v šolo prijetne pa tudi odmor za malico smo lahko preživeli na prostem.

Z učenci smo v splošni knjižnici preživeli tri krasne kulturne dneve. Hvala zaposlenim v Knjižnici Logatec, še posebej gospe Petri Rok, ki se vsako leto trudi z nami in za nas.

Urška Peršin Mazi, šolska knjižničarka

IMG_20160927_111644 IMG_20160927_115753

 

 

 

 

Dostopnost