Slovenski teden filma

sreda, 13. 11. 2019 | Projekti, Zgodilo Se Je

»Mislimo film, živimo film« – od 11. do 15. novembra po vsej Sloveniji je dogodek, ki ga bomo obeležili tudi na naši šoli.

Letos, ko se poklanjamo stoti obletnici rojstva Franceta Štiglica in ko film kot predmet uradno vstopa v osnovno in srednjo šolo, se na pobudo Slovenskega filmskega centra uvaja Slovenski teden filma. Ta se bo vsako leto odvil v tednu okrog Štigličevega rojstnega dne, 12. novembra, in bo  otrokom in mladostnikom  omogočil, da se posvetijo filmski umetnosti in ustvarjalnosti.

Tako so si učenci sedmih razredov v torek že ogledali film logaškega režiserja Janeta Kavčiča Učna leta izumitelja Polža, v četrtek si bomo učenci in učitelji skupaj ogledali film Razredni sovražnik Roka Bička. Učenci prve triade bodo uživali v animiranih filmih Kolje Sakside Koyaa in tako naprej, da ne naštevamo vseh filmskih poslastic, ki si utirajo pot k mlademu občinstvu.

Učenci izbirnega predmeta filmska vzgoja si bodo v Kinu Vrhnika ogledali film Franceta Štiglica Ne joči, Peter.

To so prvi skupni koraki na poti vzgoje mladega filmskega občinstva in zelo si želimo, da bi filme kmalu lahko gledali tudi v kinodvorani našega mesta.

 

Dostopnost