Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku v Lazah

petek, 10. 02. 2017 | Podružnična šola Laze, Zgodilo Se Je

DSC2

V torek, 7. 2. 2017, se je v telovadnici Podružnične osnovne šole Laze, odvijala proslava ob slovenskem kulturnem prazniku. Naš mali oder smo spremenili v Galerijo Franceta Prešerna in vse pripravili tako, da se je v središču znašla kultura.

Za pestro popoldne so skrbeli nekdanji in sedanji učenci in učenke podružnice. V uvodu so zapeli Prešernovo Zdravljico, potem pa so se predstavili še z deklamiranjem pesmi našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna in drugih avtorjev. Kulturo smo si ogledali tudi čez mejo, ko se nam je Miranda predstavila s kamišibajem, ki prihaja z Japonske in je pripovedovanje ob slikah na malem odru. Ste vedeli, da senčne lutke sodijo med najstarejše dokumente žive gledališke kulture ter da na indonezijskih otokih igrajo z njimi že od 12. stoletja pred našim štetjem? Gledališko kulturo smo pričarali tudi na našem malem odru, ko smo se v senčnih lutkah preizkusili tudi sami, le da so bile tokrat lutke učenci kar sami. Prvošolke so se predstavile z zgodbo o zajčku, ki se je izgubil, tretješolci so odigrali prizor v Kučmarni, Maša pa je pred platnom kar zaplesala na čudovito pesem, Lipa zelenela je. Ker si ljudje ne znamo več predstavljati življenja brez takih in drugačnih melodij, so nam Zala, Julija in Maša zaigrale na klavir, mi pa smo se prepustili glasbi.

Za sprejemno mizo v galeriji sta sedeli Miranda in Julija, ki sta skrbeli, da je celoten program potekal po načrtu. Obiskovalci so v kulturi na malem odru uživali, nastopajoči pa prav tako.

 

Želimo vam, da bi vas kultura spremljala na vsakem koraku in da bi jo vedno sprejemali z odprtimi rokami!

Dostopnost