PROJEKT JE ZAKLJUČEN, NASMEH OSTAJA

sreda, 16. 09. 2015 | Comenius 2013 - 2015, Video vsebine

Dvoletni projekt Nasmeh je v vseh jezikih enak / We all smile in the same language je zaključen. V njem je aktivno sodelovalo 13 učencev in 7 učiteljic, posredno pa mnogo več. Poleg številnih akcij, ki smo jih izpeljali (izbor logotipa, izdelava koledarja, izdelava animirane voščilnice, oblikovanje skupine prostovoljcev, izdelava videa En dan v mojem življenju, razstave …), smo opravili tudi 40 izmenjav. Kolaž utrinkov si lahko ogledate na videofilmu.

Pri učenkah, ki so v dvoletnem projektu aktivno sodelovale, je bil viden napredek predvsem pri navezovanju socialnih stikov in sprejemanju drugačnosti. Veliko so pridobile tako na jezikovnem področju kot pri samozavesti, saj so v okviru projekta opravile kar veliko javnih nastopov. Ob tem so nadgradile in pridobile veliko novih IKT veščin. Pri ostalih učencih in učiteljih na šoli pa se je povečala motivacija za delo ter zanimanje za partnerske države, saj jim je bila predstavljena zgodovina in kultura držav, vključenih v projekt, ter njihovi šolski sistemi. S številnimi izpeljanimi akcijami, katerih cilj je bil s pozitivno naravnano mislijo do podiranja medkulturnih meja, se je na šoli tudi poglobilo sodelovanje med učenci različnih narodnosti.

Marsikdo se sprašuje, v čem je vrednost takšnega projekta, v katerem se govori o sprejemanju različnosti, medkulturnem dialogu, aktivnem državljanstvu. Ravno te kompetence in spretnosti, ki smo jih s projektom pridobili, so današnjim Evropejcem še kako potrebne … in mi jih bomo z nasmehom udejanjali in posredovali naprej.

 

Ekipa Comenius

Comenius sprejem

Slovenija

One day in my life (Eva)

One day in my life (Eva in Anja)

 

Dostopnost