PRAZNIČNO POPOLDNE NA OŠ 8 TALCEV

nedelja, 06. 01. 2013 | Zgodilo Se Je

 

Letos smo se z ekipo, ki mi je pomagala uresničiti idejo, odločili ubrati nekoliko drugačen koncept programa in prodajanja izdelkov na prazničnem popoldnevu.

Zamislila sem si ulični vrvež, kjer se prepletajo gledališče, glasba, prodaja izdelkov na prazničnih stojnicah, zraven pa sproščeno kramljanje obiskovalcev.

Vzdušje ulice smo pričarali z uličnimi svetilkami, ki so jih izdelali starejši učenci pri izbirnem predmetu likovnega snovanja, z naravnimi smrekami, ki nam jih je priskrbel naš hišnik, in seveda z lučkami, ki so krasile nekatere smrečice in tudi prizorišča.

Kulturni program se je odvijal na treh prizoriščih, kar je doseglo učinek uličnega gledališča. Nastopali so učenci, ki obiskujejo šolske pevske zbore – pevska pripravljalnica, otroški ter mladinski zbor, potem pa še deklamatorji, pripovedovalci pravljic, folklorno društvo Drevored, učenci POŠ Laze in učenci glasbene šole.

Novost na letošnji prireditvi je bila prodaja izdelkov, ki so jih izdelali učenci naše šole. Stojnic s ponudbo je bilo zato manj kot prejšnja leta, ko smo k prodaji povabili še zunanje prodajalce.

Na stojnicah so učenci s svojimi mentorji ponujali izdelke, ki so nastajali pri likovnih in ekokrožkih, v podaljšanem bivanju, pri izbirnih predmetih in tehniških dnevih. Tako so obiskovalci lahko izbirali med  voščilnicami, izdelki iz gline, naravnimi mili, pa tudi piškote in medene napitke so si lahko privoščili.

Brez tako odličnih sodelavcev, ki so bili pripravljeni izpeljati program in sceno, ki sem si ju zamislila, mi nikoli ne bi uspelo, zato sem jim neizmerno hvaležna in upam, da bomo tudi v prihodnje tako odlično sodelovali.

Agata Smrekar

 

Fotografirala je Blažka Rudolf

Dostopnost