PISMO UČENCEM

petek, 03. 04. 2020 | Zgodilo Se Je

Spoštovani učenci

 

Za nami je že drugi teden pouka na daljavo in postaja nam že zelo dolgčas za vami. Pogrešamo vaš direndaj po hodnikih, smeh in klepet, pogrešamo hitenje na kosilo in počasno prihajanje v šolo.

Te dni se učitelji veliko pogovarjamo o vas. Sprašujemo se, kako vam gre, ali zmorete, nam poveste po pravici, če zmorete res vse, kar vam nalagamo? Starši nam povedo, da opažajo pri vas večjo zrelost in zavzetost za delo. To nas še posebej veseli. Ta situacija vas je dobesedno prisilila, da se osamosvojite, da hitreje odrastete. No ja, še vedno ste otroci, ki jim kdaj pade na pamet tudi kakšna traparija, kajne?

Verjamem, da ste včasih utrujeni, da se otepate šolskega dela, da ne zmorete. Takrat se ustavite, preberite kakšno knjigo, pokličite prijatelje ali stare starše in poklepetajte. Lahko jim tudi malo »pojamrate«, koliko dela vam dajemo. Boste videli, takoj bo lažje. Šolski urnik naj vas ne omejuje, delo si načrtujte/organizirajte sami. Naredite si urnik, kjer naj bo tudi čas za sprostitev. Lahko je danes matematika in jutri slovenščina. Lahko danes ponovno samo šport in glasba. Poskrbite le, da boste do konca tedna rešili vse, kar od vas pričakujejo učitelji. V urniku naj bo seveda zapisan tudi čas, ko staršem pomagate pri pripravi kosila, večerje, pri pospravljanju, pomivanju posode ali varstvu mlajšega brata ali sestrice.

Če se znajdete pred nerešljivo nalogo ne pozabite – takih nalog ni. Vedno obstoja rešitev. Če ne drugače, pa pismo učitelju, da se ne znajdete, ne zmorete, ne razumete… klic sošolcu, klic razredniku – vedno je nekje nekdo, ki vam bo pomagal rešiti nastalo zagato. Tudi svetovalne delavke so vam vedno na razpolago. Pišite jim, boste skupaj poiskali rešitve. Pošiljajte tudi prispevke, zagotovo bomo letos naredili posebno izdajo šolskega korona-časopisa, zato pišite.

Če pa vam ostaja še dovolj časa, ne pozabite na sošolce, prijatelje. Pokličite jih, ponudite pomoč, pogovorite se o narejenem delu za šolo. Ne pozabite, nekje je zagotovo nekdo, ki bo vesel vaše pomoči ali vsaj nasveta.

Mogoče smo včasih tečni, nadležni, zahtevni,…ampak vsi, od prvega do zadnjega vas pogrešamo in vam želimo, da se čim prej ponovno snidemo.

Karmen Cunder

Ravnateljica

Logatec, 3. 4. 2020

 

Dostopnost