Obvestilo staršem

nedelja, 07. 11. 2021 | Obvestila

Spoštovani starši, skrbniki,

Iz medijev ste zagotovo že slišali, da se pogoji za obiskovanje pouka nekoliko zaostrujejo. Če to pomeni, da bomo šole ostale odprte, potem bomo lahko sprejeli tudi to.

Prva in največja sprememba trenutno je, da so maske obvezne za vse učence ves čas. Dovoljene so samo kirurške maske in maske FFP2.

Pričakujemo tudi nova navodila glede samotestiranja, ki pa bodo veljala od 15. 11. dalje, zato vas takrat obvestimo tudi o tem.

Zavedam se, da za vikend niste vsi, predvsem starši mlajših otrok, nabavili kirurških mask, zato bomo jutri na to le opozarjali, v torek pa pričakujemo, da učenci ne nosijo več tekstilnih mask.

Starše pozivamo, da razumete in sprejemate naša navodila, ki si jih nismo »izmislili« na šolah, zato vas pozivam, da v primeru, da se s tem ne strinjate, svoje nestrinjanje sporočite na inštitucije, ki navodila sprejemajo in ne na naše učitelje ali name.

Naj nam bo vsem skupaj v opomnik lanskoletno šolanje na daljavo in posledice, do katerih je prihajalo in še prihaja. Učenci potrebujejo odprte šole, potrebujejo socializacijo, srečevanje s prijatelji, učitelja v živo, ko ga lahko še kaj povprašajo, prav tako pa, predvsem starši mlajših otrok, morate hoditi na delo in ne morete ostajat doma. Vse to je nam na prvem mestu.

Zato poskusimo skupaj prebroditi še to obdobje v upanju, da se bo coronavirus res počasi »izpel«, kot napovedujejo nekateri strokovnjaki. Hvala za razumevanje in želim vam in nam čim manj okužb.

Karmen Cunder, ravnateljica

Dostopnost