ODLIČEN EKIPNI REZULTAT NA LJUBLJANSKEM MARATONU

četrtek, 12. 09. 2019 | Tekmovanja

Prvi del šolskega leta smo tradicionalno zaključil z udeležbo naših učencev na  Ljubljanskem maratonu. Na prelep, topel in sončen  dan, se je maratona udeležilo 85 učenk in učencev naše šole.

Vsako leto se število udeležencev iz naše šole poveča, prav tako pa je tudi uvrstitev naše šole vsako leto boljša. V tekmovalnem delu, kjer je bila dolžina proge 1800m in šteje od 6.r dalje, je bila naša šola med 77 udeleženimi osnovnimi šolami na 6.mestu.

Učenci in učenke od 3.r – 5.r pretečejo razdaljo 1350m. Njihov tek je poleg promocijske narave tudi pridobivanje izkušenj, za kasneje, ko bodo v tekmovalni kategoriji.

Tudi sicer učenci in učenke naše šole vsako leto dosegajo odlične rezultate na področju športa. V sistemu, kjer so zajeti vsi osnovnošolski športni programi, kot so Šolska športna tekmovanja, Športna programa  Zlati sonček in Krpan, Naučimo se plavati v 1. in 3.r, smo bili že drugo leto zapored med 12 najboljšimi Slovenskimi OŠ, za kar smo  prejeli, sicer simbolično, denarno nagrado.

Zdenka Dežman

Dostopnost