KRATEK OPOMNIK GLEDE UKREPANJA OB POZITIVNIH UČENCIH

petek, 10. 12. 2021 | Obvestila

Pozdravljeni,

Kakor veste, na šoli tedensko pošiljamo posamezne oddelke na pouk na daljavo, ker imajo v oddelku pozitivne sošolce. Vsaka taka »karantena« traja največ 10 dni.

Ker je sedaj minilo že nekaj časa od začetka samotestiranja in sploh od začetka šolskega leta ter zato, ker se zadeve sproti še kaj spreminjajo, bi vam želela predstavit/osvežit nekaj informacij o naših ukrepanjih:  

  • Samotestiranje poteka ob ponedeljkih, sredah in petkih oz. na 48 ur. Učenci naj prinesejo teste s seboj. V lekarni jih dobite brezplačno.
  • Učenec, ki je zjutraj na testu pozitiven, je umaknjen iz razreda, vas pa o tem obvestimo. Učenci od 1. do 5. razreda vas bodo počakali v prostoru za izolacijo, starejši učenci gredo lahko sami domov. Ko vas bomo obvestili o tem boste prejeli tudi tel.številko, preko katere lahko uredite PCR testiranje še isto dopoldne. Učenec prinese s seboj šolski test ter zdravstveno in osebno izkaznico, ne sme pa na testiranje brez spremstva staršev.
  • Šele potem, ko dobimo rezultate PCR testiranja, učence lahko »pošljemo« v karanteno.
  • Ker je število učencev, ki izpolnjujejo PC pogoj vedno večje, je karantena oz. pouk na daljavo v primeru, da je v razredu že 10 ali več takih učencev organiziran tako, da pouk na daljavo izvajamo samo za učence, ki ne izpolnjujejo PC pogoja, ostali imajo pouk normalno v šoli.
  • Učenci, ki se šolajo na domu bodo tako dobili navodila za delo ter imeli videoklice za slovenščino, matematiko in angleščino (vsaj 1 uro tedensko). V primeru, da je istočasno odsotnih tudi več učiteljev, bo pouk potekal na daljavo za vse učence.
  • Če je takih učencev manj kot 10, se šolajo na daljavo vsi, vendar ponovno samo tisti brez izpolnjevanja pogoja PC dobijo karanteno. Pri mlajših učencih lahko starši zaradi nujnega varstva otroka koristijo povračilo za nujno varstvo otroka (https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/ugodnosti_pri_zaposlovanju/povracilo-nadomestila-karantena-visja-sila). Delodajalcu ob tem priložite naše obvestilo o pouku na daljavo oz. obvestilo o karanteni.   
  • Če se vsi učenci šolajo na daljavo, je učencem, ki izpolnjujejo pogoj PC dovoljeno obiskovanje glasbene šole in ostalih izven šolskih dejavnosti, za ostale učence pa karantena velja tudi za vse ostale dejavnosti. 
  • Po obvestilu, da je učenec pozitiven na PCR testiranju, pošljemo na NIJZ seznam učencev, ki so bili v visokorizičnem kontaktu, šele iz NIJZ nato prejmete navodilo za ureditev karantene.
  • V primeru, da ima učenec pouk na daljavo, ni pa pozitiven, se lahko normalno šolajo njegovi sorojenci, starši ste seveda lahko v službi. Ko pa pride do morebitne okužbe tudi doma, morate zadržati tudi vse ostale otroke v karanteni. O tem vas podrobneje obvesti NIJZ.
  • Učenci so zadnje čase začeli pozabljati teste doma in si jih sposojajo v tajništvu. Prosim vas, da šoli vrnete teste, saj jih šola ne dobi namensko za učence ampak jih lahko nakupi samo za zaposlene. 

To je le nekaj odgovorov na vprašanja, ki smo jih dobivali od različnih staršev in nekaj dodatnih navodil glede karanten oz. pouka na daljavo. Če je karkoli, kar še ni dovolj jasno, prosim pišite na mail karmen.cunder@8talcev.si ali pokličite na 040-293-663.

Upajmo, da se bodo zadeve počasi umirile tudi na področju karanten in pouka na daljavo.

Hvala in lep pozdrav                                                                  KARMEN CUNDER, ravnateljica

Dostopnost