Konferenca POGUM in gledališka skupina Drama Queens

ponedeljek, 06. 06. 2022 | Obvestila

V petek, 27. 6. 2022, je v hotelu Union v Ljubljani potekala mednarodna konferenca iztekajočega se 5-letnega projekta POGUM.

Naša šola je v sekciji periskop  predstavila dramsko dejavnost, kjer so mladi gledališčniki razvijali  vsa tri področja kompetenčnega okvirja. Osredotočili smo se na  razvijanje naslednjih podkompetenc: odkrivanje priložnosti, kreativnost, vrednosti idej, mobiliziranje virov, sodelovanje, izkustveno učenje.

Razstavni prostor smo opremili s fotografijami naših priznanj in dvema prenosnima računalnikoma, kjer sta se predvajala posnetek predstave, in njihov instagram profil. Predstavili smo tudi plakate, ki so jih samostojno oblikovali in priznanja ter obe nagradi iz Festivala gledaliških sanj v obliki glinastih kipov. Celostno podobo stojnice smo dopolnili s fotografijami  predstave. Učenci so iz prve roke poročali o našem ustvarjalnem procesu – mnogi obiskovalci so z veseljem prisluhnili njihovi predstavitvi.

 Mladi gledališčniki pa so bili najbolj počaščeni, ko jim je eden od ravnateljev povedal, da je pisateljica Nataša Konc Lorenzutti ob obisku njihove šole v sklopu Bralne značke povedala, da si je ogledala našo predstavo po svoji knjižni predlogi in bila navdušena nad našo idejo in izvedbo.

Sergeja Šorli

Dostopnost