Kako bo v šoli po počitnicah?

petek, 25. 02. 2022 | Obvestila

Spoštovani starši, skrbniki;

počitnice se bližajo koncu in z začetkom drugega dela šolskega leta nas čaka nekaj sprememb. Vsi ste seznanjeni s tem, da se epidemija zaustavlja, kar pomeni, da se sproščajo posamezni ukrepi. Za nami je pestro obdobje s številnimi odsotnostmi učencev in zaposlenih, s karantenami in izolacijami, pa smo tudi to nekako prebrodili. predvsem seveda s skupnimi močmi.Hvala vam za to.

Sedaj, ko gre na bolje, je prav, da smo še vedno pozorni na svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih, zato nas še vedno obveščajte o morebitnih okužbah.

Od ponedeljka, 28. 2. dalje ne bo več samotestiranja učencev in zaposlenih.

Kljub temu pa zaenkrat še ohranjamo posamezne ukrepe in sicer so maske še vedno obvezne, poleg tega pa seveda skrb za primerno razdaljo in higieno rok. Zagotovo se bomo teh ukrepov še lahko držali. Takoj, ko bodo ukinjene tudi maske, vas o tem obvestimo.

Posledično to pomeni, da se za učence, ki so se šolali na daljavo, le to ukine. V ponedeljek torej tudi te učence pričakujemo v šoli.

Od ponedeljka dalje bomo torej za nekaj časa prenehali ali vsaj zmanjšali delo preko MS Teamsov, saj vemo, da je za vse najprimernejši pouk v živo. Posamezni učitelji bodo lahko MS Teams uporabljali občasno, za določena navodila, domače naloge, opomnike, ne pa več za redni pouk. Bodo pa seveda učenci s tem seznanjeni.

Mislim, da se tega vsi že veselimo.

Pouk bomo do konca leta še vedno izvajali v matičnih učilnicah, ker bi sprememba pomenila tudi izdelavo popolnoma novega urnika, na katerega pa so vezane tudi vse otroške izvenšolske dejavnosti.

Vsem skupaj nam torej želim prijetno drugo polletje s čim manj pretresi zaradi epidemije in čim več rednega pouka. Mogoče se pa le počasi vračamo v normalne “tire”.

Pa ne pozabite, v torek je pustni torek in naš šolski sklad Ježek vas vabi na popoldansko pustovanje. Zagotovo bo zabavno in nepozabno.

Lep pozdrav

Karmen Cunder

ravnateljica

Dostopnost