Hudo! Mladi novinarji o športu

sobota, 13. 04. 2019 | Zgodilo Se Je

V soboto, 13. 4. 2019, smo se zjutraj odpravili v Ljubljano. Pred nami je bilo posebno doživetje – snemanje radijske oddaje za mlade Hudo!. Vstopili smo v zgradbo RTV Slovenija in se odpravili v 5. nadstropje – v studio 51, ki je največji govorni studio in sprejme do 24 udeležencev.

Pričakala nas je novinarka Tadeja Bizilj, ki je v sredo obiskala tudi našo šolo in nam na novinarskih delavnicah povedala marsikaj zanimivega. Dobili smo še nekaj tehničnih napotkov in oddaja se je začela. Oddaja je bila preplet naših odgovorov na novinarkina vprašanja, zavrteli pa so tudi naše posnetke, na katerih smo se pogovarjali z Miho Šimencem, zelo uspešnim tekačem na smučeh, z Bojano Breznikar, šolsko psihologinjo, z mladimi uspešnimi športniki na naši šoli, z Zdenko Dežman in Boštjanom Martinčičem, učiteljema športa na naši šoli, z učitelji, ki smo jih prestregli na hodniku in so se prijazno odzvali, ko smo jim zastavili nekaj vprašanj. Nismo pa pozabili niti na mlajše učence – o tem, kaj jim šport pomeni, smo povprašali nekaj učencev 4. razreda. Ker je bilo posnetkov veliko, v oddaji niso bili predvajani v celoti, lahko pa jih poslušate na spodnjih povezavah.

Ura je minila, kot bi mignil! Bilo je zanimivo in zabavno! Izkušnja, ki je ne bomo pozabili kar tako. S tem pa se naše gostovanje na RTV Slovenija še ni končalo. Pogledali smo si, kaj se dogaja v sobi za studiem. Tonski mojster Damjan nam je razložil, kaj vse mora narediti med oddajo in kako so včasih rezali posnetke in jih snemali na trak. Nato nas je gospa Bizilj popeljala še malo naokrog, za ogled vseh zanimivosti pa je zmanjkalo časa. Strinjali smo se, da pridemo še kdaj.

Če ste zamudili naš napovednik oddaje ali pa oddajo, nas lahko poslušate na spodnjih povezavah. Tam si lahko pogledate tudi fotografije z novinarskih delavnic in s snemanja oddaje.

https://radioprvi.rtvslo.si/hudo/ (Mladi in šport – oddaja Hudo!)

https://radioprvi.rtvslo.si/2019/03/hudo-120/ (napovednik, pogovor z Miho Šimencem …)

Vsem, ki ste sodelovali pri nastajanju oddaje, se iskreno zahvaljujemo za odziv! Še posebej pa bi se radi zahvalili Mihu Šimencu, da si je vzel čas za nas in prišel na našo šolo, ter novinarki Tadeji Bizilj in celotni ekipi, hvaležni smo za novo izkušnjo!

Dostopnost