GUM 6.r 30. 3. do 3. 4.

nedelja, 29. 03. 2020 | 6. razred

Pozdravljen!

Teden: 30. 3. do 3. 4. (Navodila za delo v 6. a, b, c in d  oddelku)

Ali si še umivaš roke ob posnetku? Zakaj pa ne????

Naj te spomnim!

Vedno lahko narediš še več, kot je predvideno (zapoješ ali zaigraš več pesmi, poslušaš posnetke na You Tubu in preko domačih CD-jev, posnameš svojo izvedbo pesmi, plesa, kaj narišeš ali napišeš v zvezek… ideje prepuščam tebi, važno je, da čim več aktivnosti, ki jih izvajaš tudi zapišeš v zvezek in opremiš z datumom).

 

Je zvezek pripravljen!

Preveri, če si pri poslušanju in umivanju rok slišal to. Če si slišal še več, je še bolje:

https://www.youtube.com/watch?v=cgaL-XV_7BM )

 

Glasbo posnetka o umivanju rok je izvajal simfonični orkester, ima dve različni melodiji. V prvem delu je vezana in spenva, zato deluje bolj počasi, čeprav je hitra. V drugem delu je melodija bolj poskočna in razigrana, navihana, mogoče še nekoliko bolj hitra.  Proti koncu se hitrost/tempo pospešuje. Glasnost je skozi celo skladbo približno enaka (mf). Osebno menim, da je glasba primerna in zelo duhovito opremljena z gibi. Upam, da je bilo tako dirigiranje/umivanje rok tudi tebi všeč.

 

Danes se boš s pomočjo spleta naučil/a novo pesem OJ, LEPO JE RES NA DEŽELI (ljudska). Predlagam, da pesem najprej poslušaš. Ker pesem nima težke melodije, boš verjetno lahko ob drugem poslušnju zraven že prepeval/a, saj je zraven napisano tudi besedilo. Nič ne bo narobe, če bo pri petju sodeloval tudi kdo drug iz družine. Besedilo lahko tudi prepišeš v zvezek, če ga želiš.

https://www.youtube.com/watch?v=nu7yYYpmigM

Pesem ponovi vsaj še enkrat, da jo boš dobro znal, saj bo ena od tistih, ki jo boš lahko zapel/a za oceno. Učenci, ki hodite v GŠ, lahko pesem poskusite zaigrati na svoje glasbilo (samo preko posluha) ali pa poiščete note.

Poslušaj še pesem na tej povezavi ( https://www.youtube.com/watch?v=EGk6Tv8COV4 ). Napiši, kdo je izvajalec v prvi izvedbi in kdo isto pesem izvaja na tem drugem posnetku.

To bo za danes dovolj. Če pa imaš čas in si želiš, lahko poslušaš še to skladbo

https://www.youtube.com/watch?v=trqQ5FHOX_g

Dostopnost