Cankarjeva procesija

torek, 19. 06. 2012 | Zgodilo Se Je

cankar na sv. Trojici 009Dramska skupina Sezuti čevelj se je letos predstavila s Cankarjevimi črticami na Območnem srečanju gledaliških in lutkovnih skupin v Logatcu in se uvrstila na Regijsko srečanje gledaliških in lutkovnih skupin. Nastopila je tudi na Sv. Trojici in takole so o gostovanju strnili vtise:

Gostili smo dramsko skupino SEZUTI ČEVELJ

V ponedeljek, 4. junija smo na Sv. Trojici gostili učence OŠ 8 talcev Logatec. Zbrali so se ob 17. uri z namenom, da si ogledajo teren idiličnega, lahko rečem, Cankarjevega okolja in se Vrhničanom predstavijo s svojo dramsko igro Cankarjeva procesija. Kislo vreme jih ni motilo, nasprotno, niti razmišljali niso o tem, da ne bi prišli.

Pred samim nastopom so se seveda pripravili. Generalka je potekala pod budnim očesom mentorice gospe Simone Nagode, ki je mlade igralce spodbujala in jih usmerjala. Zadnji koščki mozaika igre in okolja so bili dorečeni in učencem je ostalo nekaj minut za njihovo druženje. Ni jih motil dež, posvetili so se svoji mladostniški razposajenosti in se malo podprli z rogljički in ledenim čajem pred nastopom. Kljub slabemu vremenu se nas je ob 19. uri zbralo nekaj ljubiteljev Cankarjeve besede. Vse zbrane je prijazno pozdravila gospa Mirjam Suhadolnik, predsednica TD Blagajana.

Zbrani smo bili sami ta pravi, tisti, ki nam ni bilo mar za dež in nevihte, saj tudi v Cankarjevih časih ni sijalo samo sonce.

Pričel se je težko pričakovani nastop. Učenci so umaknili razposajenost s svojih obrazov. Naenkrat je bila na obrazih opazna resnobnost, odgovornost in njihova pripravljenost na igro. Sledili smo procesiji, poslušali interpretacijo Cankarjevih črtic in se čudili mladim igralcem, kako jim uspe z gibom in z besedili iz črtic prebuditi tako močne občutke v srcih. Med samim sprehodom sem opazila, da ni bilo rosno samo moje oko. Skrivaj smo si obrisali solze in na koncu pošteno zaploskali vsem vpletenim v eno prijetno zgodbo, ki se nam je zgodila tega junijskega ponedeljka.

Na koncu smo zbrane, članice TD Blagajana, posladkale z belo kavo in pecivom. Padal je dež, naše sproščeno klepetanje pa je še kar nekaj časa odzvanjalo po Sv. Trojici.

Anita Čretnik

Ob koncu predstave smo bili veseli povabila na Cankarjev laz, 21. 6. 2012 ob 18. uri. Vabljeni.

{gallery}00slike/cankarjevaprocesija{/gallery}

Dostopnost