1. šolski dan

petek, 27. 08. 2021 | Obvestila

Spoštovani starši, skrbniki

Začenja še šol.leto 2021/22 in vsi na šoli se že veselimo našega ponovnega srečanja. Res je, da tako nas, kot zagotovo tudi vas skrbi  celotna situacija, vendar verjamem, da bomo zmogli. Upajmo, da bomo kljub razmeram čim dalj v šoli.

Veseli nas navodilo MIZŠ, da pouk začenjamo po t.i. B modelu, kar pomeni, da smo v šoli vsi, seveda pa moramo ob tem kolikor je le mogoče upoštevati navodila NIJZ in lastne protokole, o čemer vas bomo seveda še seznanili.

Vsem nam je jasno, da bo tudi to šolsko leto potekalo nekoliko prilagojeno in že prvi šolski dan smo se odločili, da učence vabimo na šolo ob različnih urah. Učenci prihajajo v šolo in odhajajo domov (če nimajo kosila) ob naslednjih urah:

 • 2. razredi ob 8.00 – 12.00
 • 3. razredi ob 8.05 – 12.00
 • 4. razredi ob 8.10 – 12.00
 • 5. razredi ob 8.15 – 12.10
 • 6. razredi ob 8.20 – 12.20
 • 7. razredi ob 9.00 – 12.30
 • 8. razredi ob 9.05 –  12.40
 • 9. razredi ob 9.10 – 12.50

Učenci naj pridejo na šolo točno, ker bodo šli v spremstvu razrednika v učilnice. V šolo naj ne prihajajo prezgodaj. Na dvorišču počakajo, da jih razrednik povabi v šolo.  

Starši, mlajše učence pospremite le do šole. Le starši učencev drugega razreda jih lahko pospremite do vijoličnih vrat. Ne pozabite na maske in upoštevajte priporočila NIJZ.

Prvi razredi se zberete v športni dvorani ob 9.00 uri. Vabilo ste že prejeli. Za vse udeležence sprejema prvošolcev na šolo velja pogoj PCT, maska in upoštevanje medsebojne razdalje.

Pouk bo prvi šolski dan trajal 4 šolske ure. Učenci, ki so prijavljeni na malico, jo bodo dobili že ta dan. Kosilo bo prav tako za učence, ki so že prijavljeni. Odjave sprejemamo še 1. 9. do 9.00 ure.

Učenci 2., 3., 4. in 5. razreda prinesejo s seboj vse potrebščine, učenci višjih razredov pa le prazno torbo, copate, pisalo.

Prvi šolski dan jutranje varstvo ni organizirano. Podaljšano bivanje je organizirano za prijavljene učence.

Šolski avtobus bo peljal zjutraj iz Jakovice ob 7.40 in 8.30, vrača pa se ob 13.10.

Na POŠ Laze se učenci zberejo pred šolo ob 8.00. S seboj prinesejo vse potrebščine. Pouk bo trajal 4 šolske ure. Na ta dan je organizirano samo podaljšano bivanje. Prijavljeni učenci dobijo malico in kosilo.  Jutranjega varstva ne bo.

Pa še dodatne NUJNE informacije, vezane na Covid-19.

Vsi se zavedamo, da so razmere tudi letos drugačne, kot so bile kadarkoli, zato temu sledijo dodatna, posebna navodila.

V šolo naj v tem šolskem letu prihajajo le zdravi otroci. Otroka ne pošiljajte v šolo, če kaže kakršnekoli znake prehlada, povišano telesno temperaturo in ostale znake, ki bi lahko bili tudi znaki okužbe s Covid -19. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika.

Prosimo, da pri vstopu v šolo upoštevate naslednje:

 1. V zadnjih 14 dneh otrok ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
 • Otroku ni bila odrejena karantena.
 • V zadnjih 14 dneh vam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.
 • Če se bodo pri vašem otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, mora otrok ostati doma.
 • Za učence zadnjega triletja (ki niso cepljeni ali niso preboleli) bodo na razpolago testi za samotestiranje. Prevzeli jih boste v lekarnah. Starši v primeru, da je test pozitiven pokličete zdravstveni dom in se dogovorite za nadaljnje testiranje, o odsotnosti in o rezultatih drugega testiranja nato obvestite razrednika. V primeru, da bo test pozitiven, boste prejeli nadaljnja navodila od NIJZ, mi pa bomo organizirali 10 dnevno karanteno oz. delo od doma za oddelek, v katerem je otrok.
 • Glede na podaljšanje veljavnosti odloka »Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2« je nošenje mask v šoli še vedno obvezno za vse učence, zaposlene in obiskovalce šole v vseh skupnih prostorih ter za učence od vključno 6. razreda dalje tudi v razredih. Učitelj lahko sname masko med poukom le, če lahko zagotovi razdaljo vsaj 2 metra od učencev.

Verjamem, da bomo s skupnimi močmi zmogli upoštevati vsa pravila, ki jih postavlja stroka za preprečitev širjenja virusa. Zaupajmo zdravstveni stroki in poskrbimo zase in za vse okoli nas.

Lep pozdrav

KARMEN CUNDER, ravnateljica

Dostopnost