Spoštovani učenci in učenke, spoštovani starši, skrbniki!

 

Naš prvi dan pouka na daljavo se počasi zaključuje. Pred nami jih je verjetno še kar nekaj, zato nam vsem želim, da bi naše delo potekalo brez večjih težav. Učitelji so se pretekli teden pripravljali na nov način dela, iskali možnosti, da bi vam in učencem na čim bolj enostaven način omogočili domače delo. Upam, da ste v preteklem tednu uredili domače naloge, ki so vam mogoče manjkale med letom, pregledali zvezke, uredili delovne zvezke in si zraven še malo odpočili. Mogoče ste se celo naučili 10 prstnega tipkanja. Sedaj nas čaka delo, ki je tokrat najbolj v vaših rokah. Samo od vas je odvisno, koliko boste v tem vmesnem času naredili.

Spoštovani starši, skrbniki,  precejšnje breme pouka je tokrat tudi na vas. Tisti z učenci od 1. do 5. razreda ste verjetno z njimi doma. Od vas pričakujemo, da jim pomagate, da sledite njihovemu delu in sodelujete z učitelji. Učitelji so vam na razpolago za morebitna vprašanja. Tisti, ki imate starejše učence, torej od 6. razreda dalje, imate morda nekoliko lažje delo. Prosimo vas le, da preverite, kakšna navodila so učenci dobili in ali jih razumejo. Tudi vam so učitelji na razpolago.

Večina elektronskih naslovov učiteljev je na spletni strani šole v kategoriji »starši«. Našli jih boste čisto na dnu spustnega seznama. Uporabite jih za morebitna vprašanja, pripombe, pa seveda tudi za pohvale učiteljem.

Vsi skupaj pa prosim redno spremljajte našo spletno stran, kjer boste dobivali še dodatna navodila, ideje za preživljanje prostega časa, ideje za branje, pa mogoče tudi kakšen predlog urnika, kako naj v teh časih izgleda vaš »delovni« dan. Starši, ne pozabite, učenci vam v tem času lahko pomagajo pri vseh gospodinjskih opravilih. Marsikdo (od 5. razreda dalje) vam bo znal tudi kaj skuhat, pomagat pri pripravi jedilnika, seveda vam pa vsi lahko pomagajo pri pospravljanju stanovanja, urejanju vrta, pospravljanju garaže in podobno.

Želim vam mirnih živcev in uspeha pri delu ter seveda, da ostanete zdravi!

 

Karmen Cunder, ravnateljica

 

 
 

Več prispevkov iz Obvestila

 
 
 
 
 
 
Dostopnost