SLOVENŠČINA 7.a

Pozdravljeni, učenci 7. a,

Umetnostna besedila
V berilu, na strani 142, je pesem Soči, ki jo je napisal Simon Gregorčič. Kot smo se že pogovarjali, se boste pesem naučili na pamet. Deklamacije bom ocenjevala predvidoma v mesecu maju, a sedaj je čas, da se pesem začnete učiti. Na spletu je več različnih interpretacij: poslušajte jih, berite in si zapišite vse tiste verze, ki jih ne razumete dobro. O vsem se bomo pogovorili v šoli.
Povezavo do zvočnega posnetka  deklamacije vam pošiljam tudi tule:

https://skupnost.sio.si/mod/resource/view.php?id=52002.

Neumetnostna besedila in jezik

V tem tednu boste samostojno reševali naloge v 1. delu delovnega zvezka “Vaja dela mojstra” na straneh 68 – 71.

Kako se lotiti učenja?  Rešujete vaje, nato svoje rešitve preverite na spodnji povezavi.

Kar ste rešili narobe, prečrtajte in napišete pravilno rešitev s pisalom druge barve. Če česa niste znali rešiti, si rešitev prav tako napišite s to drugo barvo (tega ste že vajeni).
Ko bo šola zopet odprla svoja vrata, mi boste DZ oddali in bom pregledala, kako vam je šlo – snov, ki vam bo delala večje težave, bomo podrobneje obravnavali tudi pri pouku.
Sicer sem vam za domače delo namenila predvsem vaje ponavljanja in utrjevanja. Osvajanja za vas nove snovi se bomo lotili skupaj.
Rešitve so dostopne na sledeči povezavi:

 https://www.devetletka.net/index.php?r=downloadMaterial&id=7991&file=1.

Za malce premora  pa vam predlagam ogled animiranega  filma Martin Krpan : v petek, 20. 3., je bil predvajan na programu Slovenija 1. Film je dolg 25 minut. Vabim vas k ogledu, saj smo besedilo natančno spoznali pri pouku in ga boš lahko primerjal z animirano različico.

Ker je 21. marca svetovni dan poezije, naj bo to spodbuda in povabilo, da preberete še kakšno pesem, se jo morda celo naučite na pamet ali pa napišete svojo pesem na poljubno temo – vesela bom, če mi jo boste poslali …

Za vsa vaša vprašanja in pobude sem dosegljiva na sergeja.sorli@guest.arnes.si

Ostanite zdravi.

Sergeja Šorli

 
 

Več prispevkov iz 7. razred

 
 
 
 
 
 
Dostopnost