SLJ 7.c 30.3. – 3.4.

SLOVENŠČINA – 7. c

Pozdravljeni, učenci 7. c,

prvi teden učenja na daljavo je za nami, upam, da je bil uspešen. Najprej vam pošiljam povezavo do razlage o pravilni rabi povratnega svojilnega zaimka.

https://www.youtube.com/watch?v=wUIxeQh2XUk

V tem tednu vas čakajo oziralni in kazalni zaimki (naloge so na straneh 30–38). Rešitve so na spodnji povezavi.

https://www.devetletka.net/index.php?r=downloadMaterial&id=7991&file=1

Dodatne vaje lahko dobite, če mi pišete na e-naslov. Pišite mi tudi, če česa ne razumete, če bi mi radi obnovili knjige, ki ste jih prebrali, lahko pa samo sporočite, kako vam gre. Vesela bom vaših sporočil!

Ko boste rešili vaje 10. poglavja, bo na vrsti berilo. Najprej prisluhnite besedilu Kozlovska sodba v Višnji Gori v obliki radijske igre (https://www.youtube.com/watch?v=NF8EHmZEcl8), nato pa preberite odlomek humoreske v berilu (str. 144). Preberite tudi razlago besed ob odlomku. Potem na bel list napišite ime in priimek pisatelja in naslov besedila. Odgovorite na vprašanja pod razdelkom Dejavnosti po branju (odgovorite na 3. in 4. sklop vprašanj, vprašanja so navedena tudi spodaj). Ko preberete vprašanje, poiščite odgovor v besedilu. Pravilni odgovori bodo naknadno (v petek) objavljeni na šolski spletni strani.

Kdo na koncu razsodi glede krivde kozla Lisca? S kom se na koncu Višnjani strinjajo in kakšna je končna razsodba?

 

V besedilu poiščite po pet smešnih izrazov/besednih zvez ter jih razložite. Kakšni se vam zdijo priimki Višnjanov? Tudi teh nekaj izpišite in razložite njihov pomen.

Na spletu ali v berilu preberite podatke o življenju in delu Josipa Jurčiča, povzetek napišite na bel list.

Morebitna vprašanja mi posredujte na moj e-naslov: jasna.brencic@8talcev.si.

Želim vam uspešno delo. Vse lepo pozdravljam.

Jasna Brenčič

 
 

Več prispevkov iz 7. razred

 
 
 
 
 
 
Dostopnost