SLJ 6. in 7. razred, DOD

SLOVENŠČINA , 6. in 7. r., dodatni pouk; 27. 3. 2020

 

Dober dan, učenke in učenci 6. in 7. razreda!

 

Odprava zelenega zmaja je po mnogih razburljivih dogodivščinah končno prispela domov. Vse se je uredilo, vsi so si oddahnili.

 

Miha, Pipi, Bob, Andrej, Anja, hišnik, starši, gorski reševalci … Na kaj pomisliš, ko se spomniš teh oseb?

 

Postani pisatelj. Nadaljuj zgodbo. V njej se ji pridruži še ti s svojimi sošolci in prijatelji, a ohrani vsaj tri literarne junake Odprave zelenega zmaja Slavka Pregla. Komu in katere vloge boš namenil izbranim književnim osebam, je tvoja odločitev. Razmišljaj in domisli.

 

Prijateljska druščina načrtuje podvige, kjer ne manjka novih zapletov. /Le-ti delajo zgodbo napeto ves čas. / Zgodbi dodaj svojo domišljijo in vse zapiši. Ustvari napeto branje.

 

Ko boš bral svoje zapiske, boš uvidel, da je kje potrebno besedo zamenjati, spremeniti tok pripovedi ali kaj podobnega. Izboljšaj svoj zapis. Dopolni, popravi, prečrtaj, znova napiši. To je nujno, da ti bo zgodba na koncu všeč. Saj to hočeš. Da bi bil dober (boljši, najboljši) v tem, kar počneš. 

 

Pišeš lahko na računalnik ali z roko. Oboje bom prebrala. Dokončaj jo do 10. aprila 2020.

 

Dosegljiva sem na tem elektronskem naslovu: hgmilena@gmail.com

 

Pa še to. Pisatelji imajo bujno domišljijo in pišejo. Bralci imamo možnost, da pisane misli preslikamo v svoje glave in tam se spremenijo v pisane svetove.

 

To sporočilo je namenjeno tudi tistim učencem, ki se tekmovanja za Cankarjevo priznanje niso udeležili, poznajo pa vsebino mladinske povesti Slavka Pregla Odprava zelenega zmaja in se želijo preizkusiti v pisanju.

 

Želim vam veliko iskrivih misli in prijetne pomladne dni.

 

Lep pozdrav.

 

Milena Herblan Gostiša

 
 

Več prispevkov iz 6. razred

 
 
 
 
 
 
Dostopnost