Obvestilo pouk od 1.2. do 5.2. za prvo triado

Spoštovani starši, skrbniki

Že sami ste iz medijev verjetno izvedeli, da naslednji teden začenjamo s poukom šele v torek. V ponedeljek se bodo vsi zaposleni ponovno testirali in šele v torek imamo dovoljeno, da izvajamo pouk. Za ponedeljek vam bodo naše učiteljice sporočile, ali bodo lahko (glede na čas testiranja) izvedle kakšen videoklic ali bodo dale samo navodila za delo.

Ker prihaja v medijih do različnega razumevanja okrožnice vam sporočam še, kako je z obveznim varstvom otrok. To varstvo se izvaja izključno samo v t.i.črnih območjih, kjer se naslednji teden kljub testiranjem učiteljev pouk ne bo izvajal.

Obveščam vas, da bodo v ponedeljek, 1.2.2021, dobili topel obrok oz. plačljivo kosilo vsi učenci od 1.-9. razreda, na katerega so bili naročeni pred odprtjem šol. Od torka dalje pa ponovno pripravljamo tople obroke in plačljiva kosila le za učence od 4. do 9. razreda, za učence od 1-3. pa bo prehrana na šoli.

Ravnatelji in učitelji se ne strinjamo s takim načinom dela, zato smo to sporočilu tudi na MIZŠ in v primeru, da bomo uslišani oziroma, da nam bodo lahko organizirali testiranje pred poukom ali kako drugače, vam to sporočimo verjetno še danes.

Poleg tega nam nekateri starši sporočate, da imate res velike težave zaradi jutranjega varstva in vašega odhoda na delo. Od torka naprej bomo poskusili izvajati jutranje varstvo tudi za tiste, ki to res potrebujete, vendar šele od 7.00 ure dalje, ker kadrovsko to zelo težko izvedemo. Naša želja in seveda zahteva NIJZ je, da učence cel dan obdržimo v svojem »mehurčku«. Otroka, ki pride v JV (2. in 3. razred) ponovno spustite pred šolo, v šolo naj vstopi sam, napoten bo v svojo matično učilnico.

Upam, da bomo tudi naslednji teden pouka izpeljali čim bolj varno in s tem otrokom omogočili še nadaljnje obiskovanje pouka na šoli.

Hvala vam za razumevanje in ostanite zdravi

Karmen Cunder

Ravnateljica

 
 

Več prispevkov iz ZgodiloSeJe

 
 
 
 
 
 
Dostopnost