Obvestilo o nošenju mask od 6. do 9. razreda

Spoštovani starši, skrbniki

V petek smo na spletni strani šole objavili kratko vest o delu v naslednjem tednu. Ob tem smo predvsem opozorili na novost, da so maske za učence od 6. do 9. razreda obvezne tudi v razredu. To okrožnico, št. 6030-1/2021/30 smo prejeli v sredo, 3. 3 2021. Okrožnica je od nas dokaj nepričakovano zahtevala spremembe že v petek, 5. 3. 2021, saj je bil 4. 3. 2021 v Uradnem listu že objavljen Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, stran 2052.

V ponedeljek bomo torej tudi na naši šoli dolžni upoštevati omenjeni odlok, to pa pomeni, da morajo učenci od 6. do 9. razreda nositi maske tudi med poukom in ne samo na hodnikih. Zavedam pa se, da nekaterim staršem to ni všeč, vendar na žalost vaših pripomb in prepovedi nošenja maske ne moremo upoštevati. Upam, da se zavedate, da odločitev o tem ni v naših rokah, zato bodo vsi učitelji tudi med poukom učence opozarjali na stalno nošenje mask. Kakršnekoli pritožbe torej prosim ne pošiljajte na moj naslov ali razrednikom/učiteljem, ampak na naslove tistih, ki o tem odločajo.

Upam, da se zavedate, kako zelo težko v teh časih organiziramo svoje delo, da zagotovimo upoštevanje vseh navodil in ukrepov NIJZ in šolskega ministrstva. Učitelji dajejo od sebe vse, da bi pouk čim dlje potekal na šoli, poleg tega pa se trudijo, da bi odpravili primanjkljaje zadnjih štirih mesecev in v strahu, da se nam zaprtje šole ponovi, začenjamo tudi intenzivneje s pridobivanjem ocen. Učenci so s tem seznanjeni, o datumih pisnega ocenjevanja so ali pa bodo seznanjeni te dni.

Predlagam, da vsi skupaj svojo energijo usmerimo predvsem v to, da našim učencem omogočimo čim hitreje nadoknaditi zamujeno in ne v to, ali je nošnja mask tudi med poukom smiselna. Odločanje o tem je kompetenca drugih, ki se na samo širjenje virusa in potrebne ukrepe spoznajo bolje od nas.

Ostanimo torej na »istem bregu« in s skupnimi močmi pomagajmo našim učencem.

Lep pozdrav in ostanite zdravi

Karmen Cunder

Ravnateljica

 
 

Več prispevkov iz Obvestila

 
 
 
 
 
 
Dostopnost