Jedilnik – SEPTEMBER, 2020

MALICA

po., 14.: navihanček, sok tetrapak, sliva lokalne pridelave

to., 15.: polnozrnata kraljeva štručka, manj sladek sadni kefir

sr., 16.: bio koruzni kruh, mesni namaz z manj majoneze, manj sladek čaj SŠS – SLIVE

če., 17.: bio ovsen kruh, kisla smetana, marmelada, manj sladka bela kava, jabolko lokalne pridelave

pe., 18.: sirova štručka, pašteta, zelena paprika, domač jabolčnik

po., 21.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, manj sladka šabesa SŠS – JAGODE

to., 22.: mlečna štručka, eko telečja hrenovka, priloge, manj sladka limonada

sr., 23.: bio črna žemlja, piščančje prsi, sveža kumara, manj sladek otroški čaj, sliva

če., 24.: bio graham kruh, jajčni namaz, rdeča paprika, čaj z medom in limono, ¼ pomaranče

pe., 25.: domač manj sladek mlečni gres, čokoladni posip, hruška lokalne pridelave

po., 28.: kruh z manj soli, mocarela, češnjev paradižnik, manj sladka oranžada, jabolko lokalne pridelave

to., 29.:  bio črn kruh, medeni namaz iz lokalnega medu, manj sladka bela kava  SŠS – JAGODE

sr., 30.: bio črn kruh, tunin namaz z manj majoneze, čebula, limonada, lešniki lokalne pridelave

če. 1.10.: bio ovsen kruh, tamar namaz, nariban korenček, otroški čaj z medom in limono

pet., 2.10.: maslena štručka, kuhano jajce, sveža rdeča paprika, manj sladka limonada, grozdje lokalne pridelave

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

KOSILA

po., 14.: krompirjev golaž z mesom, bio črni kruh, bio borovničev kolaček, voda

to., 15.: svedri, mesna omaka iz lokalne govedine, parmezan, zelje v solati s fižolom, voda, nektarina

sr., 16.: polenta, goveji golaž, zelena solata s česnom, hruška lokalne pridelave, voda

če., 17.:  piščančja rižota z mesom in zelenjavo, parmezan, rdeča pesa, voda, sladoled

pe., 18.: kolerabična mineštra z malo mesa, bio črn kruh, marelični cmoki z drobtinicami

po., 21.: dušen riž z grahom in korenjem, pečen piščančji file v smetanovi omaki, zelje v solati s fižolom, voda, sliva lokalne pridelave

to., 22.: korenčkova juha, idrijski žlikrofi, telečji golaž, domača rdeča pesa, voda

sr., 23.: ješprenj, domače makovo pecivo s čokolado

če., 24.: pire krompir, mleta pečenka, špinača v omaki, zelena solata s česnom, voda, lubenica

pe., 25.: fižolova enolončnica z domačimi vlivanci, metuljčki s skuto in orehi lokalne pridelave, jabolčni kompot

po., 28.: ohrovtova enolončnica s hrenovkami, skutni štruklji z drobtinicami, voda

to., 29.:  goveja juha z rižki, pražen krompir, dušena govedina, zeljne krpice v omaki, zelena solata s koruzo, voda

sr., 30.: krompir z blitvo, pečen losos, tržaška omaka,  zelje v solati s fižolom, voda jagode lokalne pridelave

če. 1.10.:  bučna juha z drobnjakom in kroglicami, bio črn kruh,  palačinke z manj sladko marmelado, voda

pet., 2.10.: testenine v solati, čevapčiči, paradižnik c s čebulo, voda, nektarina

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

POPOLDANSKA MALICA

po., 14.: manj sladek jagodni kefir, krekerji in grisini

to., 15.: grozdje lokalne pridelave, ½ bio pirine žemlje

sr., 16.: bio ovsen kruh, medeni namaz iz logaškega medu, voda

če., 17.: lubenica, slano pecivo

pe., 18.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, voda

po., 21.: ½ slanika, jabolko lokalne pridelave

to., 22.: slive in lešniki lokalne pridelave, mini žepek

sr., 23.: bio črn kruh, tamar namaz, nariban korenček, voda

če., 24.: nektarina, ¼ pomaranče, riževi vaflji

pe., 25.: žemljica, pašteta, paprika, voda

po., 28.: bio črn kruh, kisla smetana, bio jagodna marmelada, voda

to., 29.:  grozdje lokalne pridelave, ½ makove štručke

sr., 30.: jabolko lokalne pridelave, sirov polžek, voda

če. 1.10.: ½ mlečne štručke, ¼ piščančje hrenovke z omega 3, gorčica, voda

pet., 2.10.: domače manj sladko višnjevo pecivo, domač jabolčnik

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

BREZMESNA KOSILA

po., 14.: BOBIČI, bio črni kruh, bio borovničev kolaček, voda

to., 15.: TORTELINI IN SIROVA OMAKA Z DROBNJAKOM, parmezan, zelje v solati s fižolom, voda, nektarina

sr., 16.: polenta, ZELENJAVNI PAPRIKAŠ, zelena solata s česnom, hruška lokalne pridelave, voda

če., 17.: rižota z GRAHOM IN KORENJEM, parmezan, rdeča pesa, voda, sladoled

pe., 18.: kolerabična mineštra S FIŽOLOM, bio črn kruh, marelični cmoki z drobtinicami

po., 21.: dušen riž z grahom in korenjem, OCVRTA CVETAČA, zelje v solati s fižolom, voda, sliva lokalne pridelave

to., 22.: korenčkova juha,  GRAHAM idrijski žlikrofi, telečji golaž, domača rdeča pesa, voda

sr., 23.: ješprenj BREZ MESA IN Z VEČ FIŽOLA, domače makovo pecivo s čokolado

če., 24.: pire krompir, SOJIN POLPET, špinača v omaki, zelena solata s česnom, voda, lubenica

pe., 25.: fižolova enolončnica z domačimi vlivanci, metuljčki s skuto in orehi lokalne pridelave, jabolčni kompot

po., 28.: ZELENJAVNA ENOLONČNICA S FIŽOLOM, skutni štruklji z drobtinicami, voda

to., 29.:  ZELENJAVNA juha z rižki, pražen krompir, BUČKIN POLPET, zeljne krpice v omaki, zelena solata s koruzo, voda

sr., 30.: krompir z blitvo, OCVRT SIR, tržaška omaka,  zelje v solati s fižolom, voda jagode lokalne pridelave

če. 1.10.:  bučna juha z drobnjakom in kroglicami, bio črn kruh,  palačinke z manj sladko marmelado, voda

pet., 2.10.: testenine v solati, OCVRTE BUČKE, paradižnik c s čebulo, voda, nektarina

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane