Jedilnik – FEBRUAR, 2023

MALICA

 

po., 30.1.: bio črn kruh, rezina gavde, sveža kumara, planinski čaj z medom in limono

to., 31.1.: bio koruzni kruh, mesni namaz z manj majoneze, otroški čaj z medom in limono, kivi

sr., 1.2.: domače mleko, polnozrnate kroglice s čokolado SŠS – JABOLKO

če., 2.2.: pica iz krušne peči, manj sladka limonada

pe., 3.2.: domač kruh, medeni namaz iz logaškega medu, manj sladka bela kava, lešniki lokalne pridelave

 

po., 13.2.: bio polnozrnat kruh, evrokrem, manj sladek zeliščni čaj, ananas

to., 14.2.: sirova štručka, pašteta, zelena paprika, domač jabolčnik

sr., 15.: bio črn kruh, maslo, kuhan pršut, pečena paprika, otroški čaj z medom in limono

če., 16.2.: manj sladek mlečni riž s čokolado SŠS – HRUŠKA

pe., 17.2.: sirov burek, manj sladka limonada

 

po., 20.2.: maslen rogljič, prepeličje jajce, sveža rdeča paprika, piščančje prsi, manj sladek planinski čaj

to., 21.2.: krof z marmelado, manj sladek kakav SŠS – MANDARINA

sr., 22.2.: bio črn kruh, tamar namaz, nariban korenček, čaj z medom in limono, kivi

če., 23.2.: črna lepinja, pečen goveji polpet, zelena solata, priloge, manj sladka limonada

pe., 24.2.: slanik, domač jogurt s kroglicami

 

po., 27.2.: bio črn kruh, kisla smetana, slivova marmelada, manj sladka bela kava SŠS – OREHI

to., 28.2.: bio ovsen kruh, tunin namaz, čebulni obročki, čaj z medom in limono

sr., 1.3.: bio pirin kruh, jajčni namaz, manj sladek borovničev sok, melona

če., 2.3.: bio črna štručka, piščančja hrenovka z omega 3, priloge, manj sladek sadni čaj

pe., 3.3.: makova štručka, manj sladek jagodni kefir

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

KOSILA

 

po., 30.1.: domači kruhovi cmoki, goveji golaž iz lokalne govedine, zelena solata s koruzo, voda, ananas

to., 31.1.: musaka z zelenjavo in lokalno govedino, zelje v solati s fižolom lokalne pridelave, voda, pomaranča

sr., 1.2.: ocvrtki s sirom, puran v smetanovi omaki, domača rdeča pesa, voda, kivi

če., 2.2.: krompirjev golaž iz lokalne govedine, bio črn kruh, voda, palačinke s slivovo marmelado

pe., 3.2.: kmečka repa lokalne pridelave z malo mesa, bio črn kruh, voda, domača ocvirkovca

 

po., 13.2.: kolerabična mineštra z malo mesa, bio črn kruh, voda, domač manj sladek marmorni kolač

to., 14.2.: pire krompir, mleta pečenka, špinača v omaki, voda, radič s koruzo, klementina

sr., 15.: milijonska juha s svežim peteršiljem, krompir v solati, kaneloni s sirom, voda

če., 16.2.: krompirjevi štruklji z drobtinicami, piščančji paprikaš, voda, zelena solata s kalčki, ringlo

pe., 17.2.: enolončnica s puranom in čičeriko, bio črn kruh, voda, marelični cmoki z drobtinicami

 

po., 20.2.: kus kus, piščančji trakci z zelenjavo, zelje v solati s fižolom, voda, pomaranča

to., 21.2.: slan krompir v kosih, dušeno kislo zelje lokalne pridelave, pečenica, voda, mini žepek

sr., 22.2.: ajdova kaša, sirni polpet, gobice v smetanovi omaki, voda, zelena solata s česnom, kivi

če., 23.2.: sirovi tortelini s tuno, paradižnik v solati s čebulo, voda, jabolko lokalne pridelave

pe., 24.2.: fižolova enolončnica, bio črn kruh, voda, skutni štruklji z drobtinicami

 

po., 27.2.: polenta, telečji golaž, voda, domača rdeča pesa, hruška lokalne pridelave

to., 28.2.: jota z malo mesa, bio črn kruh, voda, domače manj sladko kokosovo pecivo z jedilno čokolado

sr., 1.3.: pire krompir, pečen oslič, tržaška omaka, zelene solata s česnom, voda, ananas

če., 2.3.: špageti, mesna omaka iz lokalne govedine, zelje v solati s fižolom, voda, ringlo

pe., 3.3.: porova juha, carski praženec z rozinami, jabolčna čežana, redek in manj sladek jabolčni kompot

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

POPOLDANSKA MALICA

 

po., 30.1.: domač manj sladek jogurt s kroglicami, ½ makove štručke

to., 31.1.: ½ maslenega rogljička, kuhano jajce, paradižnik, voda

sr., 1.2.: bio črn kruh, tunina namaz s skuto, čebulni obročki,  voda

če., 2.2.: hruška in orehi lokalne pridelave, slano pecivo

pe., 3.2.: bio ovsen kruh, piščančje prsi, kumarice, voda

 

po., 13.2.: mala črna štručka, ¼ piščančje hrenovke z omega 3, priloge, voda

to., 14.2.: klementina, melona, mini žepek

sr., 15.: bio polnozrnat kruh, medeni namaz, voda

če., 16.2.: pirina žemljica, tamar namaz, nariban korenček, voda

pe., 17.2.: bio kakavova bombetka, alpsko mleko

 

po., 20.2.: bio črna žemljica, pašteta, zelena paprika, voda

to., 21.2.: manj sladek jagodni kefir, ½ ovsene žemljice

sr., 22.2.: bio pirin kruh, rezina gavde, sveža kumara, voda

če., 23.2.: bio črn kruh, domače maslo, slivova marmelada, voda

pe., 24.2.: ananas, jabolko lokalne pridelave, grisini

 

po., 27.2.: mala sadna skutka, ½ kruhovega rogljiča

to., 28.2.: ringlo, klementina, slano pecivo

sr., 1.3.: bio črn kruh, kuhan pršut, kumarice, voda

če., 2.3.: bio polnozrnta kruh, evrokrem, voda

pe., 3.3.: mali sirov polž, domač manj sladek jabolčnik

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane

BREZMESNA KOSILA

 

po., 30.1.: domači kruhovi cmoki, ZELENJAVNI PAPRIKAŠ Z GRAHOM, zelena solata s koruzo, voda, ananas 2X

to., 31.1.: musaka S SIROM IN BUČKAMI, zelje v solati s fižolom lokalne pridelave, voda, pomaranča

sr., 1.2.: ocvrtki s sirom, GOBICE v smetanovi omaki, domača rdeča pesa, voda, kivi

če., 2.2.: KROMPIRJEVA ENOLONČNICA, bio črn kruh, voda, palačinke s slivovo marmelado

pe., 3.2.: kmečka repa BREZ MESA, bio črn kruh, voda, domača ocvirkovca

 

po., 13.2.: kolerbična mineštra S FIŽOLOM IN BREZ MESA, bio črn kruh, voda, domač manj sladek marmorni kolač VEČJI KOS

to., 14.2.: pire krompir, SOJIN POLPET, špinača v omaki, voda, radič s koruzo, klementina

sr., 15.: miljonska juha s svežim peteršiljem, krompir v solati, kaneloni s sirom, voda

če., 16.2.: krompirjevi štruklji z drobtinicami, GOBICE V SMETANOVI OMAKI, voda, zelena solata s kalčki, ringlo

pe., 17.2.: enolončnica s FIŽOLOM in čičeriko, bio črn kruh, voda, marelični cmoki z drobtinicami + 1 KOM

 

po., 20.2.: ZELENAJVNA LAZANJA, zelje v solati s fižolom, voda, pomaranča

to., 21.2.: PASULJ BREZ MESA, ČRN KRUH, voda, mini žepek 4 KOM

sr., 22.2.: ajdova kaša, sirni polpet, gobice v smetanovi omaki, voda, zelena solata c česnom, kivi

če., 23.2.: sirovi tortelini s SIRNO OMAKI, paradižnik v solati s čebulo, voda, jabolko lokalne pridelave

pe., 24.2.: fižolova enolončnica, bio črn kruh, voda, skutni štruklji z drobtinicami

 

po., 27.2.: polenta, ZELENJAVNI PAPRIKAŠ Z GRAHOM, voda, domača rdeča pesa, hruška lokalne pridelave

to., 28.2.: jota S FIŽOLOM IN BREZ MESA, bio črn kruh, voda, domače manj sladko kokosovo pecivo z jedilno čokolado VEČJI KOS

sr., 1.3.: pire krompir, BUČKIN POLPET, tržaška omaka, zelene solata s česnom, voda, ananas

če., 2.3.: špageti, PARADIŽNIKOVA omaka Z GRAHOM, zelje v solati s fižolom, voda, ringlo

pe., 3.3.: porova juha, carski praženec z rozinami, jabolčna čežana, redek in manj sladek jabolčni kompot

 

 

Petra Fefer,

vodja šolske prehrane