Informacije o delu na daljavo za 6. do 9. razred

Učenci in starši,

prav na hitro nas je doletel tale prvi teden šolanja na domu, ki je presenetil vse. Ta teden smo urnik že sestavili tako, se boste vsak dan srečevali z učiteljem predmeta. Na urniku je manj ur, manj predmetov dnevno, ure predmetov se začenjajo ob klasičnih urah kot v šoli (začenjamo ob 8.20), saj nekateri učitelji poučujejo še v 4. in 5. razredu, ure srečanj so krajše. 

Tako se bomo počasi uvajali v delo na daljavo, če bomo primorani ostati dalj časa doma. Pričakujemo tudi težave, za katere menimo, da jih bomo lahko reševali skupaj.

Tukaj objavljamo urnik po oddelkih, ure so namenjene videosrečanjem s posameznim učiteljem predmeta.

Pa še nekaj informacij:

  • Učenci so/ste se v šoli že prijavljali v MS Teamse, tako da znajo priti /naj bi že znali priti do ekipe oddelka in ekip predmetov. Podrobna navodila imamo na spletni strani.
  • Urnik srečanj bo na voljo tudi v Koledarju Teamsov – na ogled učencem.
  • Obvezni in neobvezni izbirni predmeti se naslednji teden še ne izvajajo, učitelji bodo učence izbirnih predmetov povabili v ekipo, če tega še niso storili.
  • Učitelji predmeta bodo učencem posredovali gradivo za delo tudi v e-učilnicah, kamor bodo učenci praviloma oddajali naloge, kratke informacije o vsebini se bodo še vedno tedensko objavljale na šolski spletni strani zgolj kot informacij (na voljo v nedeljo zvečer) – mrežni plan.
  • Prisotnost učencev na videosrečanjih je obvezna in se evidentira v LoPolis, izostanek je potrebno opravičiti.
  • Pri delu preko videosrečanj se morajo učenci identificirati in uporabljati zvok in sliko (če jo imajo). V primeru, da imajo tehnične težave, so/ste o tem že obvestili razrednika in/ali ravnateljico. Tekom ure bo učitelj izklopil zvok učencem, če bo tako presodil, da je za potek ure potrebno.

Bodimo optimistični, v čim večji možni meri se držimo priporočil in nosimo maske in upajmo, da se čim prej spet ponovno srečamo v šoli!

Lepo vas pozdravljamo.

 
 

Več prispevkov iz ZgodiloSeJe

 
 
 
 
 
 
Dostopnost